Kostnadsfritt inkubatorprogram för matentreprenörer i Malmö
Food Malmö och Case Sofielund Entreprenörskap bjuder in till att delta i ett kostnadsfritt inkubatorprogram för matentreprenörskap med start i januari 2021. Inkubatorn består av ett 10 veckor långt program med fokus på ett lokalt och hållbart entreprenörskap rörande mat och dryck i Malmö.
Under 2020 har projekten Food Malmö och Case Sofielund Entreprenörskap gått samman och skräddarsytt ett inkubatorprogram för matentreprenörskap i Malmö.
Inkubatorn består av en heldagssession per vecka där du blir guidad i hållbara affärsmodeller, Agenda 2030, livsmedelssäkerhet, produktutveckling, marknadsföring, finansiering och mycket mer. Programmet avslutas med en pitchdag.
- Förutom föreläsningar kommer vi även arbeta i workshops, studiebesök till olika mataktörer och få exklusiv tid med Sveriges Lantbruksuniversitets Food Lab i Alnarp, berättar Carlos Rojas Carvajal som är projektledare för Food Malmö via miljöförvaltningen.
Vem kan delta?
- Privatpersoner som sitter på en idé (produkt eller tjänst) men inte tagit steget vidare samt
- Nystartade matentreprenörer som vill vidareutveckla sin idé (produkt eller tjänst) är välkomna att söka in till inkubatorn.
Max 10 personer/entreprenörer kommer att kunna delta i inkubatorn
Ansök senast 10 december
Ansökan görs på Food Malmös hemsida där du får beskriva och motivera din idé. Din idé ska också spegla ett antal kriterier som vi kommer att beakta vid beslut om deltagande. Klicka här för att komma till ansökan.
Ansökan ska vara inne senast torsdagen den 10 december kl 12:00.
Covid-19
Ansvariga för inkubatorprogrammet följer händelseutvecklingen av covid-19 och agerar på ansvariga myndigheters rekommendationer samt uppdaterar om förutsättningarna skulle förändras för inkubatorn. Det kan innebära att inkubatorn behöver ställas om till digitalt.
Om Food Malmö och Case Sofielund Entreprenörsskap
Food Malmö – Tillsammans för världens bästa mat i Malmö - är ett samarbetsprojekt som leds av miljöförvaltningen, Malmö stad. Projektet delfinansierat av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling genom Jordbruksverket och bidrar till att uppfylla målen i den nationella livsmedelsstrategin. Projektet syftar till att öka kunskapen om och tillgång på god, nyttig, lokalt producerad hållbar mat och dryck för alla malmöbor.
Case Sofielund Entreprenörskap är ett projekt som leds av Fastighets- och gatukontoret, Malmö stad och genomförs 2019-2021 med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) via Tillväxtverket. Projektet syftar till att stärka entreprenörskapet och stötta personer som vill förverkliga sina idéer genom affärsrådgivning, utbildningar och coachning.