$left
$middle

Två kvinnor står på en scen och uppträder.

En dag – två danstävlingar!

Lördag 15 juli kommer hela parken dansa när de två danstävlingarna Red Bull Dance your Style och The Show Off intar Folkets Park! Båda tävlingarna har gratis inträde och alla välkomna.

Internationell danstävling med final i Tyskland

Red Bull Dance Your Style är en internationell tävling i blandade dansstilar. I Folkets Park kommer 16 handplockade dansare kommer möta varandra en mot en och det är publiken som avgör vem vinnaren blir genom att rösta på sina favoritdansare. Dansarna möts i freestyle-dueller och visar upp olika street dance-stilar som hip-hop, popping, house, locking. Fyra dansar kommer gå vidare till den nationella finalen, och den som vinner där kommer representera Sverige när den stora finalen går i Tyskland i november.

  • Red Bull Dance Your Style pågår kl. 15.00-18.00 på en scen placerad mitt på parktorget i Folkets Park.
  • Arrangör av danstävlingen är Red Bull och mer information om tävlingen finns hos Red Bull Dance Your Style

Tio grupper med tre minuter var blir en maxad show

The Show Off är ett dansbattle i ett showformat där 10 dansgrupper skapar en dansshow på 3 minuter med lika förutsättningar. När The Show Off intog Pildamsteatern och Malmö Sommarscen 2022 var det fullsatt och succén var ett faktum. Så nu, efter månader av träningar och förberedelser är de utvalda dansgrupperna redo att visa upp sina shower live för Malmö i Folkets Park. Alla dansgrupper ska dansa till artisterna Sean Paul (Dancehall), Wizkid (Afrobeat), Nicki Minaj (Hiphop), Rihanna( Hiphop), Stefflon Don(Afro/Dancehall). En jury kommer bedömma dansshowerna utifrån givna kriterier så som koreografi och utstrålning. Dansgruppen som fått flest poäng vinner The show off 2023 och går hem med priset på 10 000 kronor! Host för The Show Off är dansaren, Malmöprofilen och ena halvan bakom konceptet, Benjamin Anderberg!

  • The Show Off startar på Stora Scenen efter Red Bull Dance Your Style kl. 18.00 och kör till cirka kl. 21.00.
  • The Show Off arrangeras av Folkets Park i samarbete med Robin Pihl och Benjamin Anderberg som är grundar av detta unika dans- och tävlingskoncept.
sv
sv