$left
$middle

En entré till Folkets Parks med vinterdekor Foto: Pierre Ekman

Mer isbana när årets Vinterdröm intar Folkets Park

För fjärde vintern i ordningen förvandlas Folkets Park till ett sagolikt vinterland när Vinterdröm och skridskobanorna invigs den 3 december.

Årets upplaga av Vinterdröm kommer erbjuda ännu mer isbana, aktiviteter för alla åldrar, sittplatser och pausmöjligheter under tak och parasportkälkar i utlåningen. Vinterdröm ska lysa upp Folkets park under årets mörkare månader och bidra till en meningsfull och aktiv fritid för alla Malmöbor men framför allt för barn och unga.

Ännu mer isbana och för flera

För att göra vinterglädjen tillgänglig för alla, erbjuds gratis utlåning av skridskor, hjälmar, parasportkälkar och skridskostöd. Både nybörjare och vana skridskoåkare kommer kunna glida fram på parkens två isbanor och skridskoslingan ända till 25 februari. I år utökas skridskoslingan och sträcker sig ytterligare 100 meter genom parken. Sagofigurerna är tillbaka i parken och nytt för i år är att isprinsessan öppnar upp portarna till sitt vinterslott. Här kommer besökare kunna lämna önskningar i det magiska önsketrädet.

Pausa med pyssel under tak

Det gamla Ridhuset i parkens södra del blir en plats för paus och avkoppling. Här kan besökare ta med egen picknick och fika och fylla på med energi under tak. Ridhuset blir dessutom en kreativ bas för pysselverkstad och sagostunder, perfekt för de yngsta som behöver en paus från skridskobanan.

Förutom aktiviteter i Ridhuset så blir det såklart aktiviteter på skridskobanorna. På programmet står bland annat kvällsåkning med skridskodisco och DJs, olika skridskoskolor och prova-på aktiviteter. För att fler ska få möjlighet att testa isen anordnas kälkträning med parasportkälke. Kälkträningen görs i samarbete med Fifh, Föreningen Idrott för Handikappade. Fifh Malmö är en av Europas största parasportföreningar.

Funkistimmen på Plaskdammens isbana

På söndagar reserveras en timme på Plaskdammens lilla isbana till den nya aktiviteten Funkistimmen. Det kommer vara ett återkommande tillfälle där barn och unga med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar ska ges möjligheten att åka skridskor tillsammans med sina familjer i en lugn och trygg miljö. Det kommer finnas värdar på plats för att det ska vara enkelt och kul att delta. Funkistimmen genomförs i samarbete med nätverket Funkisfamiljer och äger rum på söndagar kl. 10-11 under hela Vinterdröm.

Välkommen till invigningen av Vinterdröm

Invigningen med tal, musik och show äger rum vid stora isbanan söndag 3 december kl. 16.00.

Skridskoutlåningen öppnar kl. 15.45 och isbanorna öppnar kl. 17.00
Invigningens tal kommer teckenstolkas.

Vinterdröm pågår till 25 februari 2024. Fri entré!

sv