$left
$middle
Oxievångsskolan ligger i stadsdelen Oxie i Malmös södra utkant
i naturnära omgivning.

Oxievångs­skolan

På Oxievångsskolan arbetar vi med Varje elevs bästa skola i fokus.

Oxievångsskolan har ca 800 elever, fördelat i två byggnader. Verksamheten erbjuder undervisning i förskoleklass till och med årskurs 9 samt fritidshem och anpassad grundskola. Skolans organisation består av årskursindelade arbetslag vilket möjliggör kontinuitet, trygghet och goda förutsättningar för elevens lärande och utveckling. Lärande för hållbar utveckling, skolbibliotek, digitalisering och vårt gemensamma lärande står i fokus hos oss.

Hos oss hittar du två skolbibliotek med skolbibliotekarier, ett välorganiserat elevhälsoteam och elevkoordinatorer, undervisning som bygger framtiden genom lärande för hållbar utveckling och främjar din digitala kompetens, goda idrottsmöjligheter samt en grön och vacker utemiljö som används i undervisningen.

Skolan erbjuder musikprofil i årskurserna 7 till 9, som ingår i grundskoleförvaltningens profilskolor.

Musikprofil på Oxievångsskolan

Oxievångsskolans musikprofil årskurs 7-9 är inriktad mot populärmusik och ensemblespel.

Om Oxievångsskolan

Oxievångsskolan är en grundskola med årskurserna förskoleklass till och med årskurs 9 samt anpassad grundskola årskurs 1. Vi har cirka 800 elever och cirka 100 medarbetare.

Kinesiska på Oxievångsskolan

Är du intresserad av att läsa kinesiska? Oxievångsskolan erbjuder, i mån av plats, elever från hela Malmö en unik möjlighet att lära sig kinesiska från årskurs 6.

InfoMentor

InfoMentor Hub är en digital kommunikationskanal mellan skola, elev och vårdnadshavare som förenklar din kontakt med skolan.

För elever och vårdnadshavare i grundskolan

Information och länkar som är användbara för dig som elev och vårdnadshavare.

Oxievångsskolans elevhälsoteam

Hälsa och lärande går hand i hand. Att trivas och må bra i skolan är en förutsättning för ett gott studieresultat.

Oxievångsskolans fritidshem

Välkommen till Oxievångsskolans fritidshem. Här arbetar en engagerad och sammansvetsad personalgrupp, som strävar efter att skapa en trygg och välkomnande miljö för alla barn.

Digitalisering och skolbibliotek på Oxievångsskolan

På Oxievångsskolan hittar du två skolbibliotek. Oxievångsskolans två skolbibliotek ska arbeta som en resurs för att främja Varje Elevs Bästa Skola.

Idrott och Hälsa på Oxievångsskolan.

På Oxievångsskolan har vi fantastiska möjligheter till ett rikt idrotts- och friluftsliv och samtliga klasser idrott tre tillfällen i veckan.

Kontaktinformation och länkar

sv