$left
$middle

Katrinetorp landeri

Katrinetorp landeri en av landets bäst bevarade empireanläggningar med historiska trädgårdar och tillhörande engelsk landskapspark.

  • Bevarad empireanläggning
  • Trädgårdskafé
  • Engelsk landskapspark
  • Mässor och utställningar

Huvudbyggnaden från 1813 har restaurerats, interiört såväl som exteriört. Övriga byggnader har också renoverats och används idag för olika evenemang, som utställningar, mässor, konferenser och fester. Idag är anläggningen ett populärt besöksmål, både för Malmöbor och mer långväga besökare.

Innehåll

Aktuellt och nyheter

Julmarknad på Katrinetorp 2-4 december

Välkommen till Katrinetorps traditionella julmarknad den 2-4 december. Här finns traditionellt hantverk, blommor, närproducerad mat, antikviteter och mycket annat. Servering, musik, luciatåg och aktiviteter ute och inne, för stora och små.

Malmö Dekorativa med skördefest

Inredning och design den 2-4 september. En årligt återkommande fest med antikviteter, folkkonst, design och kuriosa från 1700-talet till modern tid. Under söndagen blir det även skördefest i Katrinetorps vackra trädgård.

Utställning på Katrinetorp

Sommarutställningen Jakten till Ostindien pågår från 13 maj till 4 september. En utställning om det Svenska Ostindiska Companiet och visar de rikedomar som företaget tog hem från Kina – te, siden, kryddor och porslin.

sv