Brygga, strand och uteplats

Stängt för säsongen

Öresunds Funkis – badet utan hinder håller öppet under sommaren, från maj till september. Badet är stängt under vinterhalvåret.

Öresunds Funkis – badet utan hinder är en del av Ribersborgs strand – eller Ribban som den oftast kallas. Under hela sommarhalvåret fylls stranden med besökare som njuter av sol och bad. Vid Öresunds Funkis är det lugnt och skönt med avslappnad stämning och besökare i olika åldrar.

Tillgänglig strand med brygga

Vid stranden finns en 3–4 meter bred ramp med räcke för att underlätta nedgång i vattnet. På bryggan finns en lift där du smidigt kan ta dig ner i vattnet för att svalka dig eller simma ut. Det går bra att ha rullstol i liften. Djupet vid liften är cirka 1 meter.

Yta för aktiviteter

Vid badbryggan finns det en aktivitetsyta där det ibland arrangeras evenemang som dans och musik eller gympa. Ytan är lättåtkomlig och består av betongplattor lagda i en stor fyrkant.

Här finns en naturstrand, en brygga, gräsytor för picknick och aktivitet och en uteplats med stolar och bord. Du kan hyra solstolar och parasoll inne i kaféet.