Kiosken stängd

Med anledning av regeringens skärpta nationella restriktioner (18/12) som innebär att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig omedelbart bör stängas ned, stänger kiosken på Öresunds Funkis från 21 december. Beslutet gäller tills vidare.

Brygga, strand och uteplats

Öresunds Funkis – badet utan hinder är en del av Ribersborgs strand – eller Ribban som den oftast kallas. Under hela sommarhalvåret fylls stranden med besökare som njuter av sol och bad. Vid Öresunds Funkis är det lugnt och skönt med avslappnad stämning och besökare i olika åldrar.

Tillgänglig strand med brygga

Vid stranden finns en 3–4 meter bred ramp med räcke för att underlätta nedgång i vattnet. På bryggan finns en lift där du smidigt kan ta dig ner i vattnet för att svalka dig eller simma ut. Det går bra att ha rullstol i liften. Djupet vid liften är cirka 1 meter.

Yta för aktiviteter

Vid badbryggan finns det en aktivitetsyta där det ibland arrangeras evenemang som dans och musik eller gympa. Ytan är lättåtkomlig och består av betongplattor lagda i en stor fyrkant.

Här finns en naturstrand, en brygga, gräsytor för picknick och aktivitet och en uteplats med stolar och bord. Du kan hyra solstolar och parasoll inne i kaféet.

Utegym

I anslutning till aktivitetsytan finns ett tillgänglighetsanpassat utegym. Här hittar du en mängd olika träningsredskap för hela kroppen.