$left
$middle

Folkets Park – tidernas park!

Folkets Park har en historia som sträcker sig över mer än 200 år och har varit scen för både storstrejker och världsartister. Nu är vi nyfikna på vad Folkets park betyder för Malmöborna idag och samlar därför in berättelser och bilder från parken.

Barn som leker på stenar

Fotograf: Matilda Thulin

Tidigare i år frågade vi på Malmö museum vilka insamlingar Malmöborna tyckte att vi skulle göra framöver. Ett av alla svar som kom in var Folkets Park! Det tyckte vi var en utmärkt idé. Folkets Park har en historia som sträcker sig över mer än 200 år och har varit scen för både storstrejker och världsartister som ABBA. För drygt 40 år sedan visade museet faktiskt en utställning om Folkets park som byggde på insamlade bilder och berättelser från allmänheten. Utställningen hette Min ungdoms park och visade alla de nöjen som parken erbjudit Malmöborna under åren.

Parken har ändrats och utvecklats mycket sedan dess och nu är vi nyfikna på vad Folkets Park betyder för Malmöborna idag. Därför samlar vi nu in berättelser och bilder från Folkets Park.

Skicka in din berättelse

Vad är Folkets Park för dig? Har du något minne från din barndom i parken eller kanske ett favoritställe som finns i parken idag? Vi vill höra dina berättelser om vad som gör Folkets Park till din park! Svara på frågorna i vårt formulär. Vi tycker att alla svar är viktiga, men du väljer själv vilka frågor du vill svara på. 

Med dina berättelser och bilder hjälper du till att skapa framtidens historia!

Skicka in en bild

Har du en bild som visar vad du brukar göra i Folkets park, lek på hoppkuddarna, en bra spelning du varit på, eller god mat du ätit?

Skicka dina bilder till foto@malmo.se.

Vi önskar information om:

  • Vem eller vad som syns på bilden
  • Vem som har tagit bilden?
  • Vilken stad eller stadsdel du bor i? (Frivilligt)

Kontakta oss

sv