Foto:FutureImageBank

Fira Sveriges Nationaldag i Malmö

I Malmö firar vi Nationaldagen varje år med högtidliga flaggceremonier, musik, dans och uppvisningar. Stortorget är huvudplatsen för arrangemanget men även i Folkets park är det underhållning.

Nya svenska medborgare inbjuds till fin ceremoni

Du som har blivit ny svensk medborgare under det senaste året blir särskilt uppmärksammad under Sveriges Nationaldag. Då har du möjlighet att delta i en speciell välkomstceremoni på Malmö Opera. En personlig inbjudan för två personer skickades ut till dig i april och du måste vara anmäld för att delta.

Ansök om svensk flagga om du har en flaggstång

För dig som bor i Malmö och har flaggstång är det är möjligt att ansöka om en svensk flagga. Även föreningar och organisationer kan ansöka om en svensk flagga eller fana.

Till 2015-  senast 25 april

Ansökan från boende i Malmö ska vara Länskommittén Sveriges Nationaldag Skåne län tillhanda senast den 25 april. Adressen finns på ansökningsblanketten. (Observera att det är olika blanketter för privatpersoner och organisationer.)


Ansökan om flagga för privatperson
Ansökan om flagga för organisationer
Ansökan om fana för organisationer

Blir du tilldelad en flagga eller fana får du hämta den på Stortorget den 6 juni på Sveriges Nationaldag.

Nationaldagsfirandet är ett samarbete mellan Malmö stad, Länskommittén Sveriges Nationaldag och Malmö Citysamverkan. Mediesponsor: Sydsvenskan