Sveriges nationaldag

Nationaldagsfirandet 2021 blir digitalt

På grund av rådande coronapandemi blir det endast ett digitalt firande av Nationaldagen i år också men 2022 firar vi som vanligt igen.

I Malmö brukar vi fira Nationaldagen med högtidliga flaggceremonier och uppvisningar för allmänheten men eftersom det fortfarande råder pandemi och restriktioner så blir firandet helt digitalt även i år.

Sveriges nationaldag

Här på sidan kommer vi visa vårt digitala nationaldagsfirande den 6 juni och framåt.

Välkomstceremoni för nya svenska medborgare

Välkomstceremonin för nya svenska medborgare som brukar firas på nationaldagen kommer tyvärr inte kunna hållas i år på grund av pandemirestriktioner. Alla som blev svenska medborgare i Malmö 2020 kommer att få ett välkomstbrev med länk till ett tal av kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson, brevet innehåller också välkomstbeviset och ett par fribiljetter. Brevet skickas ut i början på sommaren.

Ansök om svensk flagga om du har en flaggstång

För dig som bor i Malmö och har flaggstång är det möjligt att ansöka om en svensk flagga. Även föreningar och organisationer kan ansöka. I år blir det ingen utdelning av flaggor och fanor på Stortorget på Nationaldagen utan utdelningen blir först 2022 men att ansöka kan man göra redan nu.

Nationaldagsfirandet är ett samarbete mellan Malmö stad, Länskommittén Sveriges Nationaldag och Malmö Citysamverkan.