$left
$middle

Lucia

Varje år sprider Malmös Luciatåg värme och stämning med sin vackra körsång. Luciatåget gör konserter runt om i staden mellan den 26:e november till och med den 13:e december. Delar av konserten kommer också kunna ses digitalt.

Varmt välkommen att fira Lucia!

Malmös Lucia och luciafölje består av elever från Malmö Latinskola. Tillsammans sprider dom värme och glädje med cirka 60 framföranden under vintern.

Lucia 2022 kröns den 26:e november på Invigningen av Vinter i City på Gustav Adolfs torg kl. 16.00. Efterföljande veckor pågår turnén med konserter runt om i staden fram till och med den 13:e december.

Majoriteten av Luciakonserterna görs på vård- och äldreboenden och för andra sällskap som av olika anledningar har svårt att ta del av de offentliga konserterna som anordnas i staden.

Luciatågets uppträdanden i Malmö

Nedan kan du se när och var Luciakonserterna äger rum i stan.

  • 26:e november kl. 16.00, Gustav Adolfs torg
  • 27:e november kl. 16.30, Limhamns torg
  • 2:e december kl. 17.30, Katrinetorps landeri
  • 4:e december kl. 15.00, Katrinetorps landeri
  • 4:e december kl. 16.30, Folkets Park
  • 13:e december kl. 8.45, Stadshuset
  • 13:e december kl. 18.00, Stortorget

Se Luciatågets framträdande digitalt

Du som av någon anledning inte kan ta del av de fysiska framträdanden kommer kunna se Luciaframträdandet digitalt. Videon publiceras på denna sida några dagar innan den 13:e december.

Fira Lucia 13:e december

Lucia med följe från från balkong på Stortorget. I framgrunden syns stor publik.

Den 13:e december är det traditionsenliga firandet av Lucia. Då inleds dagen med konsert på Stadshusets trappor. Fram mot kvällen åker Lucia med följe häst och vagn i kortege med Malmöflickorna och Eslövstrumkår till Stortorget. Firandet avslutas grandiost med Luciakonsert och tal av landshövding Anneli Hultén från Residentets balkong på Stortorget.

Mer information kommer inom kort.

sv