$left
$middle

Nya Annebergsskolan invigd

Ljudet av hundratals barn som tillsammans skanderar Annebergssången studsar mellan husväggarna. Det är strålande sol och på scenen står biträdande rektor Joel Trygg i ett hav av såpbubblor och leder allsången. I förra veckan invigdes nya Annebergsskolan.

Sången kom till då den gamla skolan skulle rivas och alla elever fick bussas till Slottsstadens skola. Det krävs en hel del logistisk planering för att bussa över 400 elever fram och tillbaka mellan skolor och för att liva upp stämningen växte sången fram, berättar rektor Richard Ohlqvist.

Den gamla skolan byggdes någon gång under 60-talet och var sliten och underdimensionerad. Dessutom fanns asbest i marken och därför krävdes sanering av området.

- Det hade inte gått att renovera. Ventilation, avlopp och värme fungerade inte som det skulle, idrottshallen var nedgrävd vilket innebar att det blev översvämning titt som tätt och så behövde vi mer utrymme för att kunna ta emot alla elever. Därför var det bäst att riva skolan helt, säger Richard Ohlqvist.

Rivningen och uppbyggnaden tog drygt två år men nu är alltså den sprillans nya skolan, med plats för totat 520 elever, färdig.

- Den är oerhört fin att titta på. Den inger ett slags lugn, med fin exteriör och inuti är färgsättning och möbler dämpade och fina. Den inandas lärande, säger Richard Ohlqvist.

Skolgården, som tidigare inte bjöd på så mycket för eleverna att aktivera sig med, har också fått ett uppsving. Konstgräs i kulörta färger, multisportarena, gungor och en hinderbana som har blivit populär bland eleverna, kan locka fram kreativa lekar. Men för dagen var det invigningen som stod i fokus för eleverna.

- Det var så coolt att vara med på invigningen, säger Nikkie Ohlqvist i årskurs 4.

- Ja, och uppträdandet med elden var det häftigaste, säger Kaim Zerem, även han i årskurs 4.

- Eleverna är jättestolta över sin skola. Det finns liksom en annan slags tillhörighet här nu. Även pedagogerna trivs. Det finns bra förutsättningar för lärande med stora moderna klassrum och modern teknik, säger Richard Ohlqvist, och fortsätter:

- Hela området har så blivit levande. Förutom Annebergsskolan byggs just nu även nya Idrottsgrundskolan bara ett stenkast bort och sedan tidigare ligger ju flera friskolor i närheten. Men vår skola är som en liten oas bland alla byggnader, den är så fin. Jag är så stolt över vår skola och jag hoppas att alla kommer att minnas den här dagen länge, kanske för resten av livet.

sv
sv