$left
$middle

Närbild på någon som lagar en gitarr med en tång.

Delta på Fixa grejen-veckan digitalt

Den 28 september startar Fixa grejen-veckan: en hel vecka fylld av inspirerande och lärorika evenemang för att laga, vårda, återbruka och göra om saker vi redan har - fixa grejen, helt enkelt.

Fixa grejen är ett initiativ från Naturskyddsföreningen. För tredje året i rad arrangerar Malmö stads Fairtrade City-kansli tillsammans med Naturskyddsföreningen Malmö Fixa grejen-veckan. Målet med veckan är att inspirera till minskad konsumtion av nya saker, mer reparation och återbruk och mindre slit och släng.

I år är programmet inte lika fullspäckat som tidigare år på grund av coronasituationen. Men jag tror att de programpunkter som är med i år är lär ut sådant som många Malmöbor har en önskan om att lära sig att fixa, säger Olov Källgarn, samordnare för Fixa grejen-veckan Malmö och koordinator på Fairtrade City-kansliet.

Program

Fixa grejen pågår under en hel vecka: 28 september – 4 oktober.

  • Fixa dina musikprylar på Arena 305
  • Återbruka och återvinn på ReTuren Pop-up Sevedsplan
  • Lär dig lappa och laga kläder på digital workshop med Déjà vu design
  • Laga dina möbler med Kultur lab Malmö på Stpln.

Mer information och fullständigt program hittar du här på Lätt att göra rätt i Malmö på Facebook.

Evenemangen under veckan arrangeras av lokala aktörer som jobbar med olika former av reparation och återbruk. Malmö Fairtrade City bjuder på schysst fika på de evenemang som arrangeras fysiskt.

Smarta tips och hemmahacks på sociala medier

Förutom evenemangen under veckan kan man få tips, och själv ge egna, tips under hashtagen #FixaGrejen på Instagram och Facebook.

Följ Lätt att göra rätt på Facebook och Instagram för smarta tips och hemmahacks under årets fixarvecka. Fler tips finns också på Naturskyddsföreningens sida naturskyddsföreningen.se/fixagrejen.

sv
sv