$left
$middle

Äldre kvinna med solglasögon och dryck i handen.

1 oktober öppnar äldreboenden för besök igen

Folkhälsomyndigheten har beslutat att häva besöksförbudet på landets äldreboenden från och med 1 oktober. Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen välkomnar beslutet som är efterlängtat av många äldre och deras anhöriga.

– Äntligen får vi mötas igen! säger Pia Nilsson som leder hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningens operativa ledningsgrupp för corona-relaterade frågor.
– Samtidigt är det viktigt att ha i åtanke att det bara är besöksförbudet som är hävt och att inga andra restriktioner är ändrade. Budskapen till anhöriga och de boende – och oss själva – är därför att det nu är extra viktigt att vi fortsätter se till att vi är helt friska, noggranna med handhygienen och håller avstånd.

Den operativa ledningsgruppen har sedan Folkhälsomyndighetens beslut kom den 15 september stöttat förvaltningens särskilda boenden och korttidsboenden för att se till att besöken blir så trygga och säkra som möjligt.

Informationsmaterial med förhållningsregler har gått ut till anhöriga och finns även att ta del av vid särskilda stationer vid entrén till varje boende. Information till besökare finns även på malmo.se/corona.

Det finns fortfarande möjlighet för den som föredrar att träffas digitalt eller utomhus.

Läs mer om åtgärder inom äldreomsorgen med anledning av covid-19.

sv
sv