Erasmus+ och internationella elevutbyten
På Malmö Borgarskola har vi 25 års erfarenhet av internationella samarbeten och elevutbyten, något vi tack vare vår Erasmus+-ackreditering tar med oss in även i framtiden.
Malmö Borgarskola har fått Erasmus+-ackreditering som ger oss garanterad finansiering fram till 2027. Detta gör att vi kan bygga vidare på de samarbeten vi har sedan tidigare och också bygga upp nya, långsiktiga samarbeten utifrån elevers och lärares önskemål och behov.
Internationella utbyten
På Malmö Borgarskola kan du som elev på ett studieförberedande program få möjlighet att delta i utbyten med andra länder. Från alla våra år med internationella utbyten har vi ett brett kontaktnät av partnerskolor runt om i Europa. Här är några av våra pågående projekt:
- För ekonomielever med fokus på Ung Företagsamhet (UF) med Bergamo i Italien
- För samhällselever (internationell inriktning) och IB-elever med fokus på kritiskt tänkande och kommunikation tillsammans med skolor i Spanien, Lettland och Ungern
- För våra elever som läser moderna språk steg 4 och 5 har vi samarbete och utbyten med Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien
Utlandspraktik
Som yrkeselev på Malmö Borgarskola har du möjlighet att göra en utlandspraktik hos några av våra samarbetspartners på följande platser:
- På skidorten Hemsedal i Norge
- I storstaden Krakow i Polen
- På semesterorten Rota i Spanien
- På semesterdestinationer på Kanarieöarna
- Planerade orter för framtiden är även Köpenhamn, Dublin och Malta
Våra samarbeten och utbyten ger en extra dimension till elevernas lärande, förbereder eleverna för vidare studier och yrkesliv i Europa och ger framför allt insikter om vårt gemensamma behov av att bygga en demokratisk och hållbar framtid, något vi är otroligt stolta över att som skola få vara med och bidra till.
Om Erasmus+
Erasmus+ är Europeiska Unionens program för internationellt samarbete och möjliggör elevutbyten, utlandspraktik och lärarfortbildning inom Europa. Det främsta syftet är att stärka tillväxten och sysselsättningen och främja social rättvisa och inkludering och på så vis bidra till EU:s utbildningsstrategi samt att föra unionens medborgare närmare varandra. I Sverige är det Universitets- och Högskolerådet (UHR) som samordnar utbildningsdelen i programmet.
Hela världen som arbetsplats
– Eleverna får ofta extrajobb redan under första året om de vill.
Cecilia Nordin, samordnare för hotell- och turismprogrammet
Sidan senast uppdaterad: