$left
$middle

Publicerad 2014-10-24 14:47

Senast uppdaterad 2014-11-07 14:33

Workshop om båghallarna i Norra Sorgenfri 

Kulturförvaltningen bjuder in till workshop om området i och runt båghallarna i Norra Sorgenfri den 24 november.

Syftet med workshopen är att gemensamt undersöka hur området i och runt båghallarna i Norra Sorgenfri skulle kunna utvecklas till att bli en mötesplats för malmöbor med hjälp av kultur. Begreppet "Kultur som drivkraft för hållbar stadsutveckling" är en ledstjärna för utvecklinsgarbetet för Norra Sorgenfri.

Detta är ett tillfälle att vara med och diskutera och utveckla begreppet kultur i en vidare kontext för Norra Sorgenfri möjliga utveckling.

Talare under kvällen:
Magnus Metz: Arbetar med utvecklingsfrågor på kulturförvaltningen. Förvaltningens representant i Norra Sorgenfri med kunskap om båghallarna som ska rustas upp och fyllas med kulturell aktivitet.

Gunilla Kronvall: Arkitekt som ledde visions- och utevcklingsarbetet i Norra Sorgenfri när hon arbetade på stadsbyggnadskontoret.

Björn Carnemalm: Konstnären som bland annat skapat konstverket Zlatans Leende. Är verksam konstnär i Norra Sorgenfri på CirkulationsCentralen.

Jonas Alwall: Universitetlektor, forskar om mångfald, integration och (mång)kulturens roll för en hållbar stadsutveckling. Han berättar om ett pågående europeiskt forskningsprojekt som kartläger den sociala ojämlikheten och satsningar för att motverka den i europeiska städer.

Konstverk
Resultatet av workshopen kommer att gestaltas av en konstnär och visas från och med den 1 december 2014 på staketet i korsningen Industrigatan - Nobelvägen i Norra Sorgenfri.

Datum och tid: Den 24 november kl 17.00-20.00
Plats: Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, Folkets Park.

Anmäl dig till workshopen senast den 18 november till: ulrika.baath@malmo.se (begränsat antal platser).

Det bjuds på baguette och kaffe under kvällen!

Välkomna!

sv