$left
$middle

Publicerad 2015-05-13 09:01

Senast uppdaterad 2015-05-25 11:13

Sista dialogmötet avklarat

Den 6/5 hölls det femte och sista dialogmötet inom ramen för Malmö Kulturstrategi. Linda Johansson från Stadsbiblioteket har varit med och arrangerat samtliga möten. Hon menar att de fungerat väl och att de bådar gott för höstens fortsatta arbete med kulturstrategin. 

Hallå där, Linda Johansson som arbetat med samtliga fem dialogmöten inom ramen för Malmö Kulturstrategi. Hur har det gått?

- Det var förvånansvärt lätt att sätta igång diskussionerna under mötena. Jag är imponerad över hur många bra tankar som kom upp.

Vilka reaktioner har du fått från deltagarna?

- Flera av dem har sagt att det varit roligt att vara med, och att de vill göra mer. Det visar ju på behovet av en sådan här satsning. Efter det sista dialogtillfället fick vi även ett mejl från av en av deltagarna som tackar för initiativet. Hon säger att det var berikande och att det har vidgat hennes vyer. Och att det gett henne mängder av nya kontakter.

Hur har dialogmötena utvecklats under resans gång?

- För varje gång blev diskussionerna lite livligare och deltagarnas idéer mera radikala. Det var kul att följa den processen. Inspiratörerna har också varit väldigt intressanta. Jag har lärt mig mycket genom att vara med, både av inspiratörerna och deltagarna. Och det har varit roligt att tänka kring kultur på ett mer förvaltningsövergripande sätt. Att lämna stuprörstanken och fokusera på samarbete.

Vad är nästa steg i arbetet med kulturstrategin?

- Nu är det uppehåll till hösten, när nästa fas går igång. Då fortstäter arbetet under mer konkreta former. Det är roligt att vi har fått en bra start och samlat ihop fint material till handlingsplanen.