$left
$middle

Publicerad 2016-12-13 15:50

Senast uppdaterad 2021-04-21 07:45

Delhis vackraste händer

Göran o Yogi. Foto Jan Danielsson

Bild från tv-serien Delhis vackraste händer. Foto Jan Danielsson/SVT.

Malmö stad har gett stöd till Delhis vackraste händer som hade premiär den 1 januari 2017. Det är en TV-serie i tre avsnitt baserad på malmöförfattaren Mikael Bergstrands bok med samma namn.  För regin står Hannes Holm och i huvudrollen ser vi Björn Kjellman.

Serien utspelar sig i Malmö och Delhi och handlar omGöran Borg, en malmöit som börjar närma sig de femtio. Göran är trött på sitt jobb som kommunikatör och straffar mer eller mindre ut sig själv från sin anställning. Inte blir det bättre av att han inte kan komma över den skilsmässa som han genomgick för ganska många år sedan nu. Av en ren tillfällighet får han möjlighet att åka med en kompis, som är reseledare, till Indien och av ännu större tillfälligheter blir han kvar där, inkvarterad i en märklig familj bestående av en charmig men elak mor och hennes oemotståndlige, fortfarande hemmaboende, medelålders son, Yogi.  Och här tar Görans äventyr sin början men jobb, dramatik, vänskap och kärlek som resultat.

Delhis vackraste händer är producerad av Anagram Film & TV.  Serien spelades in under våren 2016 i Malmö och Delhi. Serien har producerats med stöd av Malmö stad.

sv