$left
$middle

Ribersborgsstranden

Ribersborgs strand - eller Ribban som den oftast kallas - är Malmös mest besökta strand och består av en strandremsa som är över 1,5 kilometer lång.

Laddar...

Badtemperatur

Badtemperaturen mäts var tionde minut vid T-bryggan på Ribersborgsstranden.

Senaste mätningen: Hämtar tid...

Under hela sommarhalvåret fylls stranden med både Malmöbor och besökare som njuter av sol och bad. På kvällarna ändrar stranden karaktär och grillare samsas med salsapartyn och flanörer. Inte blir det hela sämre av att stranden ligger på promenadavstånd från city.

Vid stranden finns det något för alla:

  • Avgränsat område för nakenbad
  • Dansbana
  • Hundrastplats och hundbad
  • Lekplatser
  • naturum Öresund - Lär känna Öresunds undervattensvärld
  • Planer för basket, beachhandboll, och beachvolleyboll
  • Utegym
  • Öresunds Funkis - tillgänglighetsanpassat bad.

Ribersborgs kallbadhus

Ribersborgs kallbadhus - en av stadens och strandens symboler - finns tillgänglig för alla som vill bada och basta även under de mer kyliga delarna av året.

Tång under badsäsongen

Innan badsäsongen börjar flyttar vi bort över flera tusen ton tång från Ribban. Under sommaren tar vi bort tång från stranden om det ser ut att bli en fin dag för bad- och strandliv. Om det har varit mycket blåst kan vi behöva använda stora maskiner för att få bort all tång och göra stranden ren och fin.

Strand- och badvärdar

Under badsäsongen finns det strand- och badvärdar tillgängliga vid badplatsen. Tiderna då strand- och badvärdarna är på plats varierar beroende på säsongens tidpunkt.

I anslutning till stranden finns det sju offentliga toalettbyggnader.

Under 15 mars–15 september får hundar inte vara med på
stranden, inte ens i koppel.

Endast på gång- och cykelbana får hundar medfölja kopplade. Undantag gäller för hundrastplatserna på Ribersborgsstranden och Lernacken.

På Ribersborgsstranden finns två hundrastplatser, Ribersborg och Hylliekroken. Här får hundar under uppsikt springa lösa året om.

På dagtid, kl. 9–17, får man grilla men bara inom de av kommunen anordnade grillplatserna. Här finns fasta grillar men man kan även använda medhavd grill.

Övriga tider är det tillåtet att grilla även utanför grillplatserna. Tänk på att grillning direkt på marken aldrig är tillåten.

Kontakta oss

sv