Katrinetorp Landeri

Katrinetorp Landeri flygfoto

Välkommen till en av landets bäst bevarade empireanläggningar med historiska trädgårdar och tillhörande engelsk landskapspark. Byggnaderna har genomgått en varsam restaurering och erbjuder idag en levande historisk miljö. Här finns kafé, restaurang och butiker. Under året arrangeras utställningar, marknader, mässor, kurser och föreläsningar.

Katrinetorp i utkanten av Malmö är en gård med historia som sträcker sig tillbaka till år 1799. Malmö stad köpte Katrinetorp 1937. Gården var utarrenderad fram till 1992. Därefter inleddes ett varsamt restaureringsarbete och en utvecklingsplan togs fram för trädgårdar och park. Idag är anläggningen ett populärt besöksmål, både för Malmöbor och mer långväga besökare. 

Huvudbyggnaden från 1813 har restaurerats, interiört såväl som exteriört. Övriga byggnader har också renoverats och används idag för olika evenemang, som utställningar, mässor, konferenser och fester.

Katrinetorp Landeri ligger intill Svågertorp och Lindängelunds rekreationsområde. Fri entré till park och trädgårdar, som håller öppet alla dagar året om, kl 8-20. Varierande öppettider för butiker och trädgårdskafé efter säsong – för aktuell information, se under respektive rubrik.

Senast ändrad: 2019-04-29 13:41