$left
$middle

Insektshotell

Bredvid vindmöllan hittar du vad som kan vara världens största insektshotell.

Det har surrats mycket om huruvida det stora insektshotellet i Slottsträdgården är världens största. Helt klart är att det är drygt 25 kubikmeter stort, 47 meter långt och har rum på båda sidor.

För att ge hotellets gäster en trevlig hotellupplevelse så välkomnas de efter sin vintervila av en dignande buffé av cirka 4000 vårblommande lökar, precis utanför rummet. Besök gärna hotellet och se om du kan se vem som har checkat in för stunden.

Hållbarhet i fokus

Arbetet med insektshotellet har präglats av ett tydligt hållbarhetstänk - både ur ett ekologisk, ekonomiskt och socialt perspektiv. Bland annat har det använts återvunnet material, skapats meningsfull sysselsättning för en arbetsmarknadsinsats och framförallt skapat ett nytt habitat för insekter mitt i Malmö.

Hållbarshetstänket styr designen. Lådorna är målade med svart slamfärg – en färg som användes förr i svensk byggtradition. Den flagnar inte, är lätt att underhålla och åldras bättre än nyare typer av färg.

Bakgrund till insektshotellet

Idén till insektshotellet kom under en trädkonferens 2018 där trädgårdsingenjörerna Lina Hirsch och Linnéa Dickson från Slottsträdgården deltog. Lina vände sig sedan till arbetsmarknadsinitiativet utesnickarna för att bygga vad som nu kan vara världens största insektshotell.

Kontakta oss

sv