Bäst på cykel

Självklart vill Malmö vara bäst på cykel. Därför är 6:e platsen i Global Bicycle Cities Index något vi är väldigt stolta över. Men framförallt vill vi att du ska känna att cykeln är det absolut bästa sättet att ta dig runt på i Malmö. Att det flyter på. Även om vi är en bra bit på vägen så finns det fortfarande saker kvar att utveckla. Och de vill vi utveckla tillsammans med dig som cyklist. Det är så Malmö blir bäst på cykel.

En bra cykelstad blir ännu bättre.

Det är en fantastisk tid att vara cyklist i Malmö. Just nu satsar vi nämligen på cykeln som aldrig förr. Det kommer faktiskt att byggas omkring en mil ny cykelväg varje år framöver. Allt för att du som cyklar ska få bästa möjliga flyt. Läs mer om alla ombyggnationer nedan.

Det ska vara enkelt att välja cykeln.

Cykeln är redan det smidigaste sättet att ta sig runt på, men vi strävar alltid efter att bli bättre. Bland annat genom att bygga fler säkra cykelparkeringar samt erbjuda servicestationer och cykelpumpar runt om i staden. Och för dig som hälsar på eller inte har tillgång till egen cykel finns hyrcykelsystemet Malmö by Bike.

Cykla gärna, men cykla rätt.

Att vara den bästa cykelstaden handlar inte bara om det vi på Malmö stad gör, det handlar också om dig som cyklist. Om alla visar hänsyn till varandra och följer reglerna minskar risken för olyckor. Vi får dessutom ett ännu bättre flyt på cykelbanorna.

Kontaktinformation och länkar

sv