$left
$middle

Lucia

Malmös Luciatåg bjuder på körsång och stämning med över 70 konserter i Malmö. Den 13/12 blir det Luciafirande med konsert på Stortorget. Delar av konserten kan ses digitalt. Varmt välkommen att fira Lucia!

Malmös Lucia 2022 är Christina Johansson. Lucias följe består av elever från Malmö Latinskolas estetiska linje. Mellan den 26:e november och 20:e december sprider de glädje och värme med vacker körsång på olika platser i Malmö.

Luciatåget 2022

Från vänster: Agnes Fagerström, Måns Eldén, Alice Joelsson, Folke Westerberg, Moa Wallén, Christina Johansson (Lucia). Lydia Reierstam, Tom Ponnert Nilsson, Malva Riller Lendemar, Melker Lexén, Solei Langéen.

Fira Lucia 13:e december

Varmt välkommen att fira Lucia! Följ fackeltåget från Malmöhus slott och lyssna till den vackra körsången från Luciatåget på Stortorget den 13:e december.

Kvällens program:

17:30 Fackeltåg från Malmöhus Slott
Luciaföljet hämtas upp i häst och vagn på Malmöhus Slott. Sen färdas de i ett fackeltåg med kortege bestående av dansgymnaster från Malmöflickorna och musiker från Eslövs trumkår till Stortorget.

18:00 Luciakonsert på Stortorget
Vacker körsång med traditionella lussiga låtar uppifrån Residensets balkong. Det blir även tal från landshövding Anneli Hultén.

Se Luciatågets framträdande digitalt

Du som av någon anledning inte kan ta del av de fysiska framträdandena kommer kunna se Luciaframträdandet digitalt. Videon publiceras på denna sida den 13:e december.

Luciakonserter i Malmö 26/11-20/12

Luciatåget gör cirka 70 framföranden från den 26:e november till och med den 20:e december. Majoriteten av Luciakonserterna görs på vård- och äldreboenden och för andra sällskap som av olika anledningar har svårt att ta del av de offentliga konserterna som anordnas i staden. Nedan kan du se vilka Luciakonserter som äger rum på stadens gator, torg och parker:

  • 26:e november kl. 16.00, Gustav Adolfs torg
  • 27:e november kl. 16.30, Limhamns torg
  • 2:e december kl. 17.30, Katrinetorps landeri
  • 4:e december kl. 15.00, Katrinetorps landeri
  • 4:e december kl. 16.30, Folkets Park
  • 13:e december kl. 8.45, Stadshuset
  • 13:e december kl. 18.00, Stortorget
sv