Nyheter Malmö stad RSS

 • Har du vindskydd?

  Är du en av dem som har vindskydd på ett odlingsområde där sådana är tillåtna? Tänk på att det max får vara 1,20 meter högt!
 • Följ med på vinterguidning i Malmös natur

  Du behöver inte ta dig utanför Malmö för att uppleva eller lära dig mer om naturen! Vilda Malmö erbjuder spännande guidade turer året om.
 • Nytt avtal skapar utrymme för mer film i Malmö

  Malmö stad satsar stort på att bli en filmvänlig stad genom att bidra med sju miljoner kronor till Film i Skåne. Satsningen syftar till att öka antalet film- och tv-serieproduktioner i Malmö, vilket gynnar stadens ekonomiska utveckling och arbetstillfällen.
 • Matrester på fel ställen göder stadens råttor

  Har du sett våra utställningsmontrar som på ett humoristiskt sätt vill berätta om råttorna i staden och varför mat på fel ställen göder stadens råttor?
  Nu finns montrarna på Möllevångstorget och Lilla Torg.
 • Malmö stad skärper insatserna mot oseriösa leverantörer

  För att bekämpa arbetslivskriminalitet etablerar Malmö stad nu en särskild funktion som ska följa upp Malmö stads leverantörer. Uppdraget är att förhindra att oseriösa leverantörer utsätter människor för brott mot mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga villkor, arbetsmiljö samt barns rättigheter.
 • Jeanette Fridh är årets mottagare av Eleonorapriset

  Det var en stolt och glad Jeanette Fridh som tidigare idag tog emot Eleonorapriset till minne av Eleonora Aldin under en ceremoni i funktionsstödsförvaltningens lokaler i Malmö.
 • Välkommen till Katrinetorps stämningsfulla julmarknad

  I år är Katrinetorps traditionella julmarknad den 8-10 december.
  Ett sextiotal utställare erbjuder lokalproducerade livsmedel, egentillverkat hantverk och saker som hör julen till. Här kan du lyssna på musik och dansa kring granen, titta in i tomtens hus med aktiviteter för barn och mycket mer.
 • Positiv utveckling på Södra Sofielund - inte längre särskilt utsatt enligt polisen

  Polisen klassar i sin nya lägesbild 59 områden i Sverige som utsatta eller i risk. Av Malmös fyra utpekade områden klassas Seved i Södra Sofielund, inte längre som särskilt utsatt.
 • Luciakonsert från Residensets balkong

  Varmt välkommen att njuta av Malmös Lucia med följe då de ger en luciakonsert den 13 december klockan 18 från Residensets balkong på Stortorget.
 • Redo för vinter och kyla

  Från slutet av oktober till mars ansvarar fastighets- och gatukontorets beredskapsgrupp för att säkerställa trygga och framkomliga vägar i Malmö. Med ett öga ständigt på väderprognoser står de, dygnet runt, redo att bekämpa halka och snöfall.

Senast ändrad:

sv