$left
$middle

Publicerad 2017-12-13 15:20

Senast uppdaterad 2017-12-15 11:01

Malmö stad bjöd in till smygpremiär av Bron 4

Bron 4

Skådespelarna Sofie Helin & Thure Lindhardt

Den 14 december arrangerade Malmö stad en gratis filmvisning av de två första avsnitten på den sista säsongen av tv-serien Bron, på Malmö Arena. 2500 lyckligt lottade besökare fick, förutom filmvisningen, även gå på röda matten, ställa upp sig vid fotovägg och höra skådespelarna berätta om inspelningarna.

- Det känns fantastiskt fint att kunna bjuda in Malmöborna som ett tack för de tre säsongerna Bron spelats in i Malmö, säger Dick Fredholm, kommunikationschef på kulturförvaltningen i Malmö, som projektlett initiativet.

Smygpremiären var ett samarrangemang mellan Malmö stad, Malmö Arena, SVT, Filmlance, Nimbus och Film i Skåne, där Malmö stad släppte gratisbiljetter till allmänheten via kampanjsidan bronfyra.se och marknadsförde sig i sina egna kanaler.

- Tack Malmö för att vi har fått låna er fina stad och filma allt det vi har gjort i sju år, säger Sofia Helin, som spelar huvudpersonen Saga Norén i TV-serien. Ni har varit så fantastiska, den här stan har öppnat sina armar för oss.

Bron 4 har producerats med stöd av Malmö stad. Den fjärde och sista säsongen av spelades in under vinter-vår 2017 och på nyårsdagen 2018 är det premiär för den fjärde och sista säsongen av succéserien.

sv