Om oss

Malmö Museer är södra Sveriges största museum. Här kan du se allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott till en riktig ubåt, levande grodor och köttätande pirayor.

Museet berättar i sina utställningar om historia, natur, teknik och sjöfart och presenterar ett tiotal tillfälliga utställningar om året. Malmö Museer ansvarar även för kulturmiljövård och har omfattande samlingar, bland annat av fotografi och textil.

Pågående projekt

Wisdome Malmö

I början av 2021 inviger vi Wisdome Malmö på Malmö Museer! En upplevelsearena med domteater, digitala labb och lärmiljöer. Med visualiseringsteknik i framkant kommer Wisdome Malmö att erbjuda upplevelser som tar oss lite längre bort, lite närmare inpå och lite djupare än var vi tidigare varit.

Vattenvetarna

Vattenvetarna är ett treårigt integrationsprojekt inom Science Center Malmö Museer. Genom att utveckla ett mobilt vattenlaboratorium ska Vattenvetarna öka förståelsen för vattenmiljöer och vårt livsviktiga vatten.

EU-projekt: Baltic Museums: LoveIT

Treårigt samarbetsprojekt mellan museer, turistattraktioner, IT-specialister och forskningsinstitutioner från fem olika länder kring Östersjön. Målet är att skapa IT- aktiverade verktyg för natur – och kulturarvsattraktioner i syd-baltiska regionen.

Dokument, rapporter och publikationer

Övriga verksamheter

Senast ändrad: 2019-11-22 12:45