Författarscenen

På Författarscenen möter du såväl svenska som internationella författare för ingående samtal.

Alla evenemang på Författarscenen har fritt inträde. Plats kan inte bokas i förväg. Om det blir fullt på ett evenemang är det först på plats som gäller.

 1. Karin Smirnoff

  Smirnoffs debutroman, ”Jag for ner till bror”, kom till när hon gick på författarskolan i Lund. Den kom ut 2018 och blev kritikerhyllad och nominerad till Augustpriset. 2019 följde hon upp med ”Vi for upp med mor”, andra delen i en romanserie. I vår beräknas tredje delen, ”Sen for jag hem”, vara klar. Smirnoff samtalar med Yukiko Duke. Läs mer om Karin Smirnoff.

  Tisdag 11 februari, klockan 19.00–20.00

  Kvinna och hund sitter på klippa med blå himmel som fond.

  Foto: Polaris

 2. Isabella Hammad

  Isabella Hammads debutroman ”Parisaren” har av Zadie Smiths kallats för ”utsökt, behärskad, makalöst intelligent, ovanligt samlad och uppriktigt vacker”. Det är en medryckande episk roman om kärlek, politik, klass, krig och identitet som blåser liv i en avgörande period i Palestinas historia. Hammad samtalar med Mona Masri. Läs mer om Isabella Hammad.

  Måndag 20 april, klockan 19.00–21.00

  Kvinna i långt mörkt hår vilar ansiktet i handen.

  Foto: Kathy Coulter

 3. Ocean Vuong

  Ocean Vuong debuterade 2016 med den prisade diktsamlingen ”Natthimmel med kulhål”, där han utgår från erfarenheterna som barn av Vietnamkriget. Nu är han aktuell med sin första roman, ”En stund är vi vackra på jorden”. Vuong samtalar med Kristofer Folkhammar. Läs mer om Ocean Vuong.

  Måndag 18 maj, klockan 19.00–20.00

  Ung man i hatt sitter ner och tittar in i kameran.

  Foto: Mattias Lundblad