Samverkansforum – LÖK unga
Beskrivning
Samverkansplattformen Ung Malmö har tre olika samverkansforum, se nedan. Respektive forum har sitt eget syfte och arbetsprocess.
Målet med samverkansforumen är att skapa snabba, tydliga och smidiga ingångar till varandras verksamheter.
Målgrupp
De Malmöbor i åldersgruppen 16–29 år som för sin etablering i arbetslivet bedöms ha behov av stöd och insatser från både Malmö stad och Arbetsförmedlingen.
Rutinbeskrivning
Bemanning på ekonomiskt bistånd
Syfte
Syftet med bemanning på ekonomiskt bistånd är att socialsekreterare kan lyfta nya som pågående ärenden på ekonomiskt bistånd för att ha en så tidig dialog som möjligt om eventuell samplanering. Arbetssökande Malmöbor 18–29 år inskrivna på ekonomiskt bistånd som för sin etablering i arbetslivet bedöms ha behov av stöd och insatser från både Malmö stad och Arbetsförmedlingen skrivs in på enheten för arbete och studier unga (arbetsmarknadsavdelningen) enligt en process som gäller samtliga socialtjänstenheter. Socialsekreterare anmäler klienten enligt rutin för flerpartsinskrivning.
Ansvar
Utgångspunkten är att respektive part ansvarar för hantering inom ramen för den egna verksamheten, men att efterföljande principer gäller då samverkansbehov identifieras på grund av att den egna verksamheten inte räcker till och då samplanering bedöms öka den enskildes förutsättningar att närma sig arbete eller studier.
Representation
Socialsekreterare, arbetsmarknadssekreterare, arbetsförmedlare och KAA-medarbetare. Bemanningen är organiserade i bemanningsteam. Information om vilka som ingår i respektive bemanningsteam finns på Ung Malmö Sharepoint.
Mötesfrekvens
Arbetsförmedlare och arbetsmarknadssekreterare från Ung Malmö (AMA/AF) bemannar på socialtjänstområdena varannan vecka.
KAA-medarbetare från gymnasie-och vuxenutbildningsförvaltningen bemannar samtliga socialtjänstområden en gång i månaden.
Tisdagsforum
Syfte
Tisdagsforumets syfte är KAA och Arbetsförmedlingen komma med sina ärenden och ställa frågor, diskutera, uppdatera varandra samt överlämna ärenden till Enheten för arbete och studier unga.
Tid och plats
Varannan tisdag kl. 8.30–10-00 på Arbetsförmedlingen.
Bemanningen sker via telefon och bemannas av arbetsförmedlare, Ung Malmö arbetsmarknadssekreterare samt KAA- Ung Malmö studie- och yrkesvägledare.
Anmäl ärende
Ärenden som behöver lyftas på forumet föranmäls till bemannande arbetsförmedlare som har ansvaret att ringa upp övriga samverkanspartners, det vill säga Ung Malmö arbetsmarknadssekreterare, KAA-Ung Malmö. Gemensamt schema finns inom respektive verksamhet, det vill säga Arbetsförmedlingen, EASU samt KAA Ung Malmö.
Arbetsgrupp för den samlokaliserade verksamheten (chefsmöte EASU och AF)
Till den operativa styrgruppen kopplas en arbetsgrupp för den samlokaliserade verksamheten av Ung Malmö.
Syfte
Arbetsgruppen för samlokaliseringen av Ung Malmö ska leda det operativa arbetet så att samverkan på handläggarnivå sker kontinuerligt och i enlighet med överenskommelsens intentioner och fastställda principer.
Ansvar
- Ansvara för att det bedrivs ett effektivt arbete inom ramen för samlokaliseringen, som svarar mot mål och intentioner i den lokala överenskommelsen för unga Malmöbor 16-29 år.
- Arbetsleda personal kopplad till samlokaliseringen utifrån överenskommelsens intentioner och fastställda principer för samverkan.
- Gemensamt identifiera, utveckla och implementera nya arbetssätt och rutiner där verksamheten inte möter målgruppens behov.
- Redovisa sitt arbete till den operativa styrgruppen.
Representation
Chefer med personalansvar för medarbetare i den samlokaliserade delen av Ung Malmö.
Malmö stad representeras av två sektionschefer från arbetsmarknadsavdelningen ASF. Arbetsförmedlingen representeras av en sektionschef från Arbetsförmedlingen i Malmö
Mötesfrekvens
Styrgrupp för samlokalisering träffas en gång i månaden eller efter behov.
Sidan senast uppdaterad: