$left
$middle

Lämna tips om fordonsbranschen

Fordonsbranschen arbetar med flera saker som kan skada miljön om de inte sköts på rätt sätt. Miljöförvaltningen vill därför ha hjälp med att hitta verksamheter (verkstäder, tvättar, tankstationer, bilskrotare, avfallshandlare/mäklare, exportörer av bildelar) som inte sköter sig. Hjälp oss att få information om verksamheter som inte följer miljöbalkens krav.

Miljöförvaltningen gör tillsyn, det vill säga kontrollerar att verksamheter följer de regler som finns i miljöbalken (lag) för att inte miljö eller människor ska komma till skada.

Vad du kan lämna tips om

Det du kan tipsa miljöförvaltningen om är till exempel att du har sett en biltvätt som låter vatten från tvätten med olja och smuts rinna ut från lokalen ner i en vanlig gatubrunn eller att tvätt sker utanför tvätthallen.

Andra tips kan vara att du sett någon som demonterar bilar
eller har demonterade bilar uppställda som om det vore en bilskrot. Det
kan också vara tips om att du sett någon som häller ut spillolja eller hanterar farligt avfall (exempelvis bilbatteri, elavfall, oljefilter) utomhus utan nederbördsskydd och invallning.

Skicka in tipset via formulär

Här nedan kan du lämna tips – anonymt om du vill, det
vill säga du behöver inte uppge vem du är. Tänk på att du inte kan få
återkoppling från miljöförvaltningen när du svarar anonymt.

Komplettera ditt inskickade tips

Om du vill kan du komplettera ditt inskickade tips med ett fotografi på vad du sett. Mejla fotografiet till miljo@malmo.se och glöm inte att ange att du också skickat in tips via formuläret nedan.

Tänk på att du inte kan vara anonym om du mejlar in ett foto till oss. Om du anonymt vill lämna ett fotografi till miljöförvaltningen, så skicka det med post utan avsändare.
Kontakta oss

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd

Telefon:
040-34 35 15
Telefontider:
Vardagar klockan 08.30-12.00 och 13.00-15.30
Postadress:
Avdelningen för miljö- och hälsoskydd Avdelningen för miljö- och hälsoskydd, Miljöförvaltningen 205 80 Malmö
Besöksadress:
Bergsgatan 17
Besökstider:
Vardagar klockan 09.00–12.00 och 13.00–15.30
sv