Spelberoende

Har du förlorat kontrollen över ditt spelande? Öppenvårdshuset Gustav erbjuder både rådgivning och behandling för personer med spelproblem som bor i Malmö.

Nu erbjuder även Region Skåne hjälp vid spelberoende. Spelberoendemottagningen är en öppenvårdsmottagning för dig som bor i Skåne, är 18 år eller äldre, och som tror att du är beroende av spel om pengar. Kontaktuppgifter till vuxenpsykiatrimottagning spelberoende Malmö

I mån av plats kan personer från annan kommun erbjudas plats i gruppbehandlingen. Nästa grupp startar vecka 37. Inför beslut om deltagande vill vi ha ett trepartsmöte för information och bedömning.

För att komma till oss ansöker du enklast hos socialtjänsten i den kommun där du bor. Kontakta sektionschef Anette Edvardson vid förfrågan om plats: anette.edvardson@malmo.se eller 0768 – 53 11 04.

Vår behandling

I behandlingen på Öppenvårdshuset Gustav utgår vi från att det är fullt möjligt att bli av med sina problem. Behandlingen är upplagd på 11 tillfällen, en förmiddag i veckan. Vi arbetar i grupp om fem till sju personer. Enskild behandling kan erbjudas i undantagsfall. Budgetinformation ingår i behandlingen.

Behandlingen innehåller följande teman:

  • Faktorer som utlöser och vidmakthåller spelande
  • Hjärnans belöningssystem och förändringsprocess
  • Att hantera längtan efter att spela — "spelsug”
  • Tankefällor - orealistiska tankar kring vinstmöjligheter
  • Risksituationer och återfall
  • Enskilda samtal och rådgivning kan erbjudas
  • Behandlingen omfattar både skriftliga övningar och hemuppgifter, därför är det viktigt att våra deltagare behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Vem kan ingå i behandlingen?

Vi vänder oss till dig som fyllt 18 år och som har problem med överdrivet spelande om pengar och som har bestämt dig för att förändra din situation. Därmed vänder vi oss inte till personer som har problem med överdrivet datorspelande. Länk till information kring hur du kan få hjälp med överdrivet datorspelande.

Om du har ett pågående alkohol- och/eller drogmissbruk eller en allvarlig psykisk svårighet kan vi inte ta emot dig i behandlingen.

Kostar det något?

Nej, behandlingen är kostnadsfri.

Startdatum för behandlingsgrupp

Behandlingsgruppen hos oss startar varje termin. Kontakta någon av behandlarna för mer information om du är intresserad av att få veta mer. Kontaktinformation finns längst ned på sidan.

Anhörig till spelmissbrukare

Har du någon anhörig som har spelproblem kan du vända dig till Öppenvårdshuset Gustav för stöd och rådgivning.

För dig som är yrkesverksam

Kostnadsfria föreläsningar och seminarier om behandling för spelberoende, erbjuds även för socialtjänsten, högskola, kriminalvården, kuratorer och personal inom sjukvården. Vi tar emot studiebesök, men kommer också gärna ut på arbetsplatser och berättar om hur vi arbetar och om spelproblem generellt.

Gruppbehandling i öppenvård

Öppenvårdshuset Gustav erbjuder en KBT-inriktad gruppbehandling i öppenvård för personer med spelberoende. Behandlingen är öppen även för andra kommuner. Läs mer om behandlingen här. (word, 44 kB)

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-05-03 10:42