De 10 mest reserverade böckerna just nu

Vilka böcker är de mest populära på biblioteken i Malmö just nu? Vår topplista ger svar!

Tärningar i trä
 1. 1:a plats!
  Allt jag har fått lära mig

  av Tara Westover 

  På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. Familjen är mormoner och survivalists som lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon skriver här om sin uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att studera och umgås med andra barn.

  Läs som Bok | e-Bok | e-Ljudbok 

  omslagsbild
 2. 2:a plats!
  En bur av guld

  av Camilla Läckberg  

  Faye har allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.

  omslagsbild
 3. 3:e plats, ny på listan!
  Hon som måste dö

  av David Lagercrantz

  En hemlös man hittas död i en park i Stockholm. Rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Kan det finnas en riktig koppling till regeringen? Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 4. Ny på listan!
  Jamåhonleva

  av Anders Roslund

  En jättefin födelsedagstårta. Fem röda ljus. Förväntan. Inte kunde hon veta att den här dagen skulle förändra så många människors liv. Och långt senare förändra kriminalkommissarie Ewert Grens liv, och infiltratören Piet Hoffmanns liv. Allt Zana ville göra när hon fyllde fem år var ju att sjunga Ja må hon leva och slippa se människor dö.

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (MP3)

  omslagsbild
 5. Ny på listan!
  Kniv

  av Jo Nesbø 

  Tolfte boken om Harry Hole. Harry Hole vaknar upp svårt bakfull, med händerna och lakanen dränkta i blod. Nu väntar en uppgörelse med en gammal fiende, i ett drama som också blir Harrys största personliga utmaning.

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (MP3)

  omslagsbild
 6. Ny på listan!
  Halvmördaren

  av Håkan Nesser

  Adalbert Hanzon har klarat sig rätt bra i livet ända tills kärleken och det stora vanvettet drabbar honom. Ett fängelsestraff senare är han en överviktig och lätt alkoholiserad misantrop. Och de enda som kan hjälpa honom att få veta vad som egentligen hände för nästan ett halvt sekel sedan är hans småsinte granne samt en pratglad halvkusin som försöker tvinga honom att börja motionera. Men nöden har ingen lag.

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (MP3)

  omslagsbild
 7. Skamvrån

  av Sofie Sarenbrant

  Den sjunde boken om Emma Sköld. En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda? De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt.

  omslagsbild
 8. Jag ser dig

  av Mari Jungstedt 

  Del 15 i serien som börjar med Det du inte ser. Frida Vallskog och tre av hennes kamrater är på Lilla Karlsö. Efter en slummer på en strand vaknar Frida upp och gör en fasansfull upptäckt. Alla hennes tre kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande. Var det någon som var ute efter att döda just dem eller råkade de bara vara på fel plats vid fel tillfälle?

  omslagsbild
 9. Hälsobalansen

  av Dr Rangan Chatterjee 

  Hälsobalansen innehåller läkaren Rangan Chatterjees samlade kunskap vad gäller vår hälsa. Livsstil och mat är en kraftfull medicin och här väver han samman sina egna råd med den senaste vetenskapliga forskningen. Boken bygger på de fyra hälsonycklarna Vila, Mat, Rörelse och Sömn. Att hitta balansen mellan de fyra nycklarna menar han är grunden till en god hälsa.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 10. Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling får konsekvenser för vår hjärna. Hjärnan är inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Men det finns lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar menar författaren att det finns enkla lösningar.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild