De 10 mest reserverade böckerna just nu

Vilka böcker är de mest populära på biblioteken i Malmö just nu? Vår topplista ger svar!

Tärningar i trä
 1. 1:a plats!
  Allt jag fått lära mig

  av Tara Westover 

  På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. Familjen är mormoner och survivalists som lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon skriver här om sin uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att studera och umgås med andra barn.

  Läs som Bok | e-Bok | e-Ljudbok 

  omslagsbild
 2. 2:a plats!
  Hon som måste dö

  av David Lagercrantz

  En hemlös man hittas död i en park i Stockholm. Rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Kan det finnas en riktig koppling till regeringen? Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 3. Detta är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta. Det är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.

  omslagsbild
 4. Ny på listan!
  Den rödaste rosen slår ut

  av Liv Strömquist 

  Hur det går för kärleken i senkapitalismens tid. Med hjälp av Beyoncé, Sören Kierkegaard, smurfarna, sociologisk teori, missnöjda dokusåpadeltagare, Platon och många fler söker hon svar på frågan om varför vi känner så lite. Kan vi styra förälskelse? Och vad är det egentligen som händer när kärlek tar slut?  

  omslagsbild
 5. Ny på listan!
  Bomullsängeln

  av Susanna Alakoski

  Historien om Hilda, som kastas ut från en trygg tillvaro som bonddotter i Österbotten efter att ha blivit gravid utom äktenskapet. Hilda får slita ont som piga på en gård inte långt hemifrån. Bomullen blir vägen ut, på gott och ont. Bomullsängeln handlar om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst. Den visar hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra.

  omslagsbild
 6. Oktoberbarn

  av Linda Boström Knausgård

  Åren mellan 2013 och 2017 är författaren periodvis intagen på en psykiatrisk avdelning där hon utsätts för upprepade serier ECT-behandlingar, ett sätt att genom elchocker framkalla epileptiska anfall. En behandling som är vedertagen för många psykiska åkommor men som författaren vänder sig starkt emot. För henne börjar liv och minnen försvinna redan när behandlingen pågår. Ursinnig uppgörelse med psykiatrin

  Läs som Bok | e-Bok

  omslagsbild
 7. En bur av guld

  av Camilla Läckberg  

  Faye har allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.

  omslagsbild
 8. Jamåhonleva

  av Anders Roslund

  En jättefin födelsedagstårta. Fem röda ljus. Förväntan. Inte kunde hon veta att den här dagen skulle förändra så många människors liv. Och långt senare förändra kriminalkommissarie Ewert Grens liv, och infiltratören Piet Hoffmanns liv. Allt Zana ville göra när hon fyllde fem år var ju att sjunga Ja må hon leva och slippa se människor dö.

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (MP3)

  omslagsbild
 9. Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling får konsekvenser för vår hjärna. Hjärnan är inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Men det finns lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar menar författaren att det finns enkla lösningar.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 10. Jag ser dig

  av Mari Jungstedt 

  Del 15 i serien som börjar med Det du inte ser. Frida Vallskog och tre av hennes kamrater är på Lilla Karlsö. Efter en slummer på en strand vaknar Frida upp och gör en fasansfull upptäckt. Alla hennes tre kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande. Var det någon som var ute efter att döda just dem eller råkade de bara vara på fel plats vid fel tillfälle?

  omslagsbild