De 10 mest reserverade böckerna just nu

Vilka böcker är de mest populära på biblioteken i Malmö just nu? Vår topplista ger svar!

Tärningar i trä
 1. 1:a plats!
  Klubben : en undersökning

  av Matilda Gustavsson

  Den 22. november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.

  Läs som Bok | e-Bok

  omslagsbild
 2. Detta är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta. Det är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.

  omslagsbild
 3. 3:e plats!
  Bergens stjärnor

  av Jojo Moyes

  1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig. Men snart inser Alice att hon är mer instängd en någonsin. När staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier anmäler sig Alice entusiastiskt.

  Läs som Bok | Ljudbok (MP3)

  omslagsbild
 4. Ny på listan!
  I hemlighet begravd

  av Viveca Sten 

  Del 10 i serien Morden i Sandhamn som börjar med I de lugnaste vatten. Delar av ett människoskelett hittas på Telegrafholmen mittemot Sandhamn och kriminalinspektör Thomas Andreasson finner snart att spåren pekar mot två kvinnor som försvann från trakten tio år tidigare. Men vem har egentligen begravts på ön?

  omslagsbild
 5. Ny på listan!
  Skuggjägaren

  av Camilla Grebe

  En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en lugn Stockholmsförort. Tillvägagångssättet är det samma. Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet. En spänningsroman om den okuvliga driften att förstå sig själv, som också är ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (MP3)

  omslagsbild
 6. Ny på listan!
  Löparna

  av Olga Tokarczuk

  Roman som på ett plan handlar om resandet och rörelsen, om det eviga sökandet. Samtidigt är den en studie i människolivet och dess ändpunkt, i anatomins innersta skrymslen, i världskartornas makrokosmos och sambanden mellan allt som rör jorden och jordelivet. Boken består av ett antal fristående historier där vissa återkommer. Det underliggande temat är rörelsen som ibland sträcker sig in i döden.

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (MP3)

  omslagsbild
 7. Allt jag fått lära mig

  av Tara Westover 

  På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. Familjen är mormoner och survivalists som lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon skriver här om sin uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att studera och umgås med andra barn.

  Läs som Bok | e-Bok | e-Ljudbok 

  omslagsbild
 8. Offer 2117

  av Jussi Adler-Olsen

  Del 8 i serien som börjar med Kvinden i buret. I över 10 år har Assad arbetat med Carl Mørk och Rose på Avdelning Q - Köpenhamnspolisens avdelning för cold case. Han kan prata en mängd olika språk och oskadliggöra en fiende på ett ögonblick - men ingen vet egentligen var han kommer ifrån. Ett fotografi av död flykting väcker mörka demoner hos Assad. Samtidigt skakas Avdelning Q av mordet på en kollega.

  omslagsbild
 9. Hon som måste dö

  av David Lagercrantz

  En hemlös man hittas död i en park i Stockholm. Rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Kan det finnas en riktig koppling till regeringen? Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla.

  omslagsbild
 10. Bomullsängeln

  av Susanna Alakoski

  Historien om Hilda, som kastas ut från en trygg tillvaro som bonddotter i Österbotten efter att ha blivit gravid utom äktenskapet. Hilda får slita ont som piga på en gård inte långt hemifrån. Bomullen blir vägen ut, på gott och ont. Bomullsängeln handlar om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst. Den visar hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra.

  omslagsbild