Cirkuslekplatsen

Cirkuslekplatsen

Får vi be om största möjliga tyssssstnad... På cirkuslekplatsen i Nydalaparken kan du bli balanskonstnär, elefantdomptör eller cirkusdirektör - det är bara fantasin som sätter gränserna.

På lekplatsen hittar du knubbiga, mysiga sjölejon, spännande elefanter där du kan åka kana på snabeln och lekredskap där du övar hela kroppen.

Manege

Lekplatsen är utformad som en cirkusmanege som är omgärdad av en sittmur som fungerar som sittplats för barn och vuxna som kommit för att se "föreställningen". Utanför muren växer dubbelblommande körsbär som med sina kronblad slänger konfetti på de små cirkusartisterna. I manegens ingång står clownen och hälsar alla välkomna.

Cirkuselefanter i ring

Stora cirkuselefanter går ytterst i ringen, hållandes varandra i svansen. På dessa kan de större barnen ta sig upp på ryggen och försöka göra konster. När man vill ner igen kasar man på den främre elefantens snabel ner i manegens sand. För de mindre barnen finns snälla sjöelefanter att rida på.

Både clown, elefanter och sjölejon är gjorda av konstnärinnan Bie Norling. Kvällstid riktas spotlights mot cirkusens stjärnor för naturligtvis har man även kvällsföreställningar på Cirkus Nydala.

Hitta till Cirkuslekplatsen

Närmsta busshållplats: Nydalatorget

Senast ändrad: 2019-04-24 10:02