$left
$middle

Hav- och strandlekplatsen

Segla över de sju haven på väg mot nya upptäckter!
Nyfikna krabbor sticker upp ur havet. En bit bort
har en stor snäcka strandat. Kryp in i den och se omdu kan höra havet. Om du vill lämna skeppet kan du gå på upptäcksfärd i skogen intill.

  • Fågelbogunga
  • Offentlig toalett

Temat för lekplatsen kändes som ett naturligt val med tanke på platsens närhet till havet. Ute i "gräshavet" står en stor lekskulptur i form av en snäcka som konstnärinnan Lotte Forsfält skapat. Blå gummiasfalt med vita vågor skapar ett hav. Mitt på havet gungar en stor båt med mycket klättermöjligheter och rutschkanor.

En kompisgunga symboliserar en håv eller en trål. Krabbor kryper i sanden och delfiner hoppar i havet - i form av lekskulpturer. Här finns också en flotte som man kan "simma" ut till.

Två kullar/"öar" omsluter lekplatsen och är planterade med tallar för att ge den rätta strandkänslan. På den ena ön står ett gammalt ankare som kan få dig att fantisera om skeppsbrott och Robinson Crusoe.

Bakom sittplatserna och mot gatan finns en perennplantering med mycket vajande gräs och växter i blått och silver - som även de bidrar till strandkänslan.

Kontakta oss

sv