$left
$middle

Skogslekplatsen

Skogslekplatsen byggs om och är avstängd året ut

Skogslekplatsen byggs om och ska få många nya lekredskap med inspiration från skogen.

Skogslekplatsen byggs om och ska få många nya lekredskap med inspiration från skogen. Vad sägs om att vara spindeln i nätet, krypa in i en gigantisk flugsvamp, klättra på den stora igelkotten eller gå balansgång på gamla stubbar, stockar och stenar? För de allra minsta kommer det att finnas sandlåda med bakbord och gungor av olika slag. Skogskänslan kommer att förhöjas ytterligare av nya träd- och buskar - detta bidrar också till skugga under varma och soliga dagar. Lekplatsen får även sittplatser och ny parkbelysning.

Välkomna att besöka Skogslekplatsen januari 2023.

En lummig plats med trädkojor, hoppstubbar, balansstockar, lekskulpturer och fantastiska picknickplatser. Prova att balansera upp och klättra ned i
det stora fågelboet! Eller är det en fjärilskokong?

Skogslekplatsen
  • Fågelbogunga
  • Tillgänglig gunga
  • Offentlig toalett

Skogslekplatsen är vackert belägen i Rönneholmsparken. Här kan barnen krypa upp i en mysig trädkoja, leka med träsnidade lekskulpturer  eller gunga på en bäver eller en igelkott.

Lekplatsen har gott om platser för rörelse; ett liggande klätterträd och en klätterställning uppmanar till äventyr. Här finns även hoppstubbar (0,5-1,3 m) och balansstockar.

Den som vill snurra runt kan göra det i karuseller formade till hackspett och flugsvamp.

I lekhuset kan man ta det lite lugnare och på bakbordet kan barnen göra konstverk i sand. Här finns även en “kompisgunga" - där flera barn kan gunga samtidigt. Här finns även gott om platser  för vila och härliga picknickstunder.

sv