$left
$middle

Teaterlekplatsen

Välkommen till ett kalas fyllt med härliga färger,
former, musik och teater! Testa hur det är att jobba
bakom kulisserna på en teaterscen, och upptäck
sagoslottets alla vinklar och vrår.

  • Fågelbogunga
  • Offentlig toalett

Teaterlekplatsen ger barnen möjlighet att kliva in i teaterns värld. Den vackra scenen är en kombinerad plats för teater och lek. Bakom scenen flödar ett landskap av kullar i gummimaterial som tillsammans med kulisser inbjuder till spännande lek och bildar en bakgrund till föreställningar på platsen.

Foajé och picknickplatser

Teaterlekplatsens har självklart en ”foajé” där man kan sitta ner och ha picknick eller leka kiosk. Vid entrén börjar också den röda matta som binder samman lekplatsens olika delar. Utöver foajén innehåller lekplatsen en mängd mysiga sittplatser i såväl sol som skugga. Vid huset närmast boulebanorna finns en picknickplats med goda möjligheter att grilla.

Specialdesignad lek

Specialdesignade lekredskap såsom flyttbara kulisser, en teaterkiosk och en ”sandlek” utformad som ett rekvisitaförråd har tagits fram i samarbete med scenografen Annika Carlsson. Scenografen har även gestaltat lekplatsens ingångar som hälsar dig välkommen.

Övrig lek

Lekplatsen innehålla även en studsmatta, gungor och mycket mer. På en del av lekplatsen, vid den lilla snurrteatern, ger instrument och andra föremål ytterligare möjligheter till teater- och musiklekar.

Ljussättning

Lekplatsen har en spännande ljussättning som förstärker teatertemat med ljus på och i lekredskapen samt i ingångarna.

Kontakta oss

Malmö stads kontaktcenter

Telefon:
040-34 10 00
Telefontider:
Vardagar 08.00–17.00
sv