Spelberoende

Har du förlorat kontrollen över ditt spelande? Öppenvårdshuset Gustav erbjuder både rådgivning och behandling för personer med spelproblem som bor i Malmö.

I mån av plats kan personer från annan kommun via socialtjänsten där erbjudas plats i gruppbehandlingen.

KBT-baserad behandling

I behandlingen på Öppenvårdshuset Gustav utgår vi från att det är fullt möjligt att bli av med sina spelproblem. Beroende på behov och önskemål erbjuder vi efter ett bedömningssamtal behandling individuellt (enskilt) eller i grupp. Gruppbehandlingen är upplagd på elva tillfällen, vanligtvis en träff per vecka. En individuell behandlingskontakt planeras och anpassas efter individens behov.

Behandlingen innehåller följande teman:

  • Faktorer som utlöser och vidmakthåller spelande
  • Hjärnans belöningssystem och förändringsprocess
  • Att hantera längtan efter att spela — "spelsug”
  • Att hantera tankar på spel
  • Risksituationer och återfall
  • Känsloreglering

Vem kan ingå i behandlingen?

Vi vänder oss till dig som fyllt 18 år som har problem med överdrivet spelande om pengar och som bestämt dig för att förändra din situation.

Om du har ett pågående alkohol- och/eller drogmissbruk kan vi inte ta emot dig i gruppbehandlingen. men vi kan erbjuda dig samtalskontakt i en annan del av verksamheten.

Kostar det något?

Behandlingen är kostnadsfri för dig som är Malmöbo.

Anhörig till spelmissbrukare

Om du är anhörig till en person med spelproblem kan du vända dig till oss för stöd och rådgivning.

För dig som är yrkesverksam

Kostnadsfria föreläsningar och seminarier om behandling för spelberoende erbjuds för dig som i ditt yrke möter målgruppen. På Öppenvårdshuset Gustav tar vi också emot studiebesök. Tider för studiebesök på Öppenvårdshuset Gustav

Gruppbehandling i öppenvård

Öppenvårdshuset Gustav erbjuder en KBT-inriktad gruppbehandling i öppenvård för personer med spelberoende. Behandlingen är öppen även för andra kommuner. Läs mer om behandlingen här. (word, 44 kB)

Gruppbehandling för den som inte bor i Malmö

I mån av plats kan personer från annan kommun via socialtjänsten där erbjudas plats i gruppbehandlingen. Inför beslut om deltagande vill vi ha ett trepartsmöte för information och bedömning.

 

Handläggare i annan kommun kan kontakta sektionschef Anette Edvardson för information om gruppstart och lediga platser: anette.edvardson@malmo.se eller 0768 – 53 11 04.

Nu erbjuder även Region Skåne hjälp vid spelberoende. Spelberoendemottagningen är en öppenvårdsmottagning för dig som bor i Skåne, är 18 år eller äldre, och som tror att du är beroende av spel om pengar. Kontaktuppgifter till vuxenpsykiatrimottagning spelberoende Malmö, extern webbplats

Senast ändrad: 2018-08-22 16:08