Malmö stad
$left
$middle

Stensjöns förskola

Stensjöns förskola ligger i Stadionområdet i nya och välplanerade ljusa lokaler, nära fin natur och Malmö stadsparker.

Om förskolan

Förskolan är byggd i tre plan med rymliga lokaler. På bottenplan finns Gula blocket, en gemensam matsal, pedagogiskt kök och språkateljé. Vi har även ett tillagningskök med möjlighet för barnen att tillsammans med kocken arbeta med måltidspedagogik. På plan två finns Blåa och Gröna blocket, flera gemensamhetsrum så som ateljé, vattenleksrum, rörelserum och en uteplats med möjlighet till odling, lek och utforskande.

Personalutrymmena finns på plan tre.

Den fantastiska utemiljön bjuder in till utforskande och rörelse med möjligheter till odling samt pedagogiska utestationer.

Utbildning i förskolan

På Stensjöns förskola arbetar vi projekterande med olika ämnen utifrån barnens intressen. På avdelningsblocken synliggörs projekten i miljöerna för att alla barn ska få möjlighet att delta när dom vill och på sina villkor.

En dag på förskolan

Förskolan öppnar 6.15. Frukostbuffé serveras mellan klockan 7.30-8.15 i matsalen. Efter frukost delas barnen in i respektive avdelningsblock. Vid 9.00 delas barn och pedagoger in i mindre projektgrupper som styrs av barnens intresse och nyfikenhet med fokus på det pågående projektet. Vi använder oss av pedagogiska miljöer både inne och ute.

Vår kock lagar all mat i förskolans kök. Lunch serveras 11.00 inne på avdelningsblocken för de yngsta barnen och 11.15 i förskolans matsal för de äldre barnen. Efter lunchen är det dags för vilostunder i form av läsvila eller sovvila.

Mellanmål serveras under eftermiddagen och innan stängning av förskolan slås avdelningarna ihop på bottenplan för att avsluta förskoledagen tillsammans. Klockan 17.30 stänger vi.

Introduktion och inskolning

På Stensjöns förskola använder vi oss av föräldraaktiv introduktion som pågår under två veckor. Upplägget anpassas efter hand och det är barnets behov som styr. Räkna med att vara med hela dagar den första tiden. Det är viktigt att du som vårdnadshavare känner dig redo och trygg med att lämna ditt barn. Du är aktiv genom att byta blöja, hjälpa ditt barn vid lunchen, leka med och trösta ditt barn.

Genom att du är med och deltar i verksamheten får du kunskap om hur en dag på förskolan kan se ut och pedagogerna får möjlighet att lära känna både ditt barn och dig. Du kan berätta vad ditt barn tycker om eller inte tycker om och vilka rutiner ni har hemma. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor, men vi utgår alltid från barnets behov.

Kommunikation med vårdnadshavare

Vi erbjuder ett föräldramöte per år där pedagogerna informerar om det pedagogiska innehållet. Pedagogerna värnar om den dagliga kontakten vid hämtning och lämning. Vi erbjuder också ett utvecklingssamtal varje år. Om du har behov av fler samtal så är det bara att säga till.

Förskolan använder sig av Tempus Hemma för schemaläggningar och sjukfrånvaro samt pedagogiska dokumentationer och viktiga meddelanden.

Besöka förskolan

Om ni önskar besöka förskolan är ni varmt välkomna att skicka ett mail till förste förskollärare Emilia Tilly. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Viktiga datum

Två dagar per termin kommer förskolan hålla stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:

  • 27 september 2024
  • 30 september 2024
  • 7 februari 2025
  • 19 maj 2025

Våra avdelningar

Gul: 0709-77 20 65
Blå: 0709-64 10 81
Grön: 0701-48 28 73

Utbildningsområde D

Utbildningsområde D

Kontaktinformation

Stensjöns förskola

Besöksadress:
Stensjögatan 2B

Tina Elisabeth Hansen

Titel:
Rektor bitr förskola
Mobiltelefon:
0729-638608

Marie Tegnér

Titel:
Rektor
Mobiltelefon:
0768-664024

Emilia Tilly

Titel:
Förste förskollärare
Mobiltelefon:
+46 738513943

Sidan senast uppdaterad:

sv