Digital visning av äldreboenden i Malmö

När du letar äldreboende vill du kanske gärna göra ett besök och bli visad runt. Dessvärre har våra äldreboenden för tillfället besöksförbud, efter beslut från regeringen, för att minska risken för smittspridning av coronaviruset (covid-19). Därför har några av våra äldreboenden valt att visa upp sina lägenheter och gemensamhetsutrymmen via film istället. För mer information, och fler boenden, besök www.malmo.se/aldreboenden.

Annetorpsgården

Annetorpsgården ligger i ett villaområde nära Limhamns centrum. Boendet består av tre enheter i markplan med tillgång till gemensamma uteplatser.

Apelrosen

Apelrosen ligger i ett bostadsområde med närhet till grön miljö. Boendet består av ett tre plan (ej markplan). I markplan ligger ett dagis. Bland de gemensamma utrymmena ingår de inglasade balkonger som finns på varje våningsplan.

Basunen

Basunen ligger vid Erikslust med närhet till Ribersborgsstranden. Boendet har fyra våningar och ljusa lokaler. Det finns en gemensam uteplats i söderläge, och en del lägenheter har balkong eller egen uteplats.

Blombuketten

Blombuketten är ett kombinerat vård- och gruppboende beläget i ett lugnt bostadsområde. Boendet består av 44 lägenheter fördelade på två våningar. I markplan finns gemensam altan, på plan 2 finns gemensamma balkonger. Boendet har även en egen trädgård med promenadslinga. Här kan du stanna vid gröna ”knutpunkter” med olika teman som inspirerar och stimulerar alla sinnen. Promenera, följ årstidernas skiftningar, plocka bär och frukt eller bara sitt och njut av växterna och deras dofter.

Blomstergården

Blomstergården är ett modernt boende i hemlik miljö. Boendet har en gemensam trädgård och flertalet lägenheter har en egen uteplats eller balkong.

Celsiusgatan

Celsiusgatan är beläget nära Värnhemstorget. Boendet har fyra våningar med tio lägenheter på varje våningsplan, som alla mynnar ut mot ett gemensamt sällskapsrum och kök. På bottenvåningen finns en härlig altan, och på övriga våningsplan finns generösa gemensamma balkonger med markiser.

Danska vägen 16A

Danska vägen 16A är beläget i ett lugnt villaområde i Håkanstorp. Lägenheterna är rymliga, ligger i markplan och samtliga har egen uteplats. Boendet har även en gemensam solig uteplats som de boende gärna nyttjar redan tidigt på våren och långt in på hösten.

Danska vägen 16C

Danska vägen 16C är beläget i ett lugnt villaområde i Håkanstorp. Fyra av fem avdelningar ligger i markplan. Inuti boendet finns en vinterträdgård med möjlighet till avkoppling och aktiviteter, med stort ljusinsläpp och högt i tak. Bakom boendet ligger en liten park med gångstigar och damm.

Fosieborg

Fosieborg ligger i anslutning till trevlig grönskande utemiljö, som är gammal och skyddad från att kunna skövlas. Här har tidigare även funnits en gård. Boendet har 47 lägenheter fördelade på sex avdelningar, fyra av dessa är demensavdelningar. Vi har en gemensam trädgård och varje avdelning på markplan har två egna uteplatser. Avdelningarna på andra plan har två egna balkonger.

Fosietorp

Fosietorp består av tvårumslägenheter som gör det möjligt för par att bo tillsammans. Boendet är uppdelat i två bostadsgrupper, där varje grupp har ett gemensamt kök och tv-rum. Det finns även ett gemensamt inglasat uterum.

Gyllebogården

Gyllebogården ligger i ett lugnt område som gränsar till Mellanhedsparken och har gångavstånd till Ribersborgsstranden. Boendet har fyra våningsplan varav markplan består av 10 stycken enrumslägenheter. En del av lägenheterna i huset har balkong.

Hylliehemmet

Hylliehemmet är beläget i ett lugnt villaområde med många fina promenadstråk. Boendet består av fyra längor med en trevlig innergård i mitten, där vi vistas så mycket som vädret tillåter. Vi har även tre gemensamma uteplatser. Vårdavdelningen ligger i markplan och större delen av demensavdelningen finns en våning upp.

Högsåkerringen

Högsåkerringen är beläget i ett villa- och grönområde i Djupadal. Lägenheterna har tillgång till egen uteplats eller balkong.

Jylland

Jylland är en oas i hjärtat av Dammfri. Vill man ta en promenad finns vackra Rönneholmsparken och Pildammsparken inom gångavstånd. Boendet har även en härlig gemensam trädgård.

Kasper

Boendet är beläget i centrala Malmö med tillgång till en tillhörande innergård. Möjlighet finns för parboende.

Lindeborgs gård

Lindeborgs gård är det lilla boendet med det stora hjärtat. Boendet ligger i parkmiljö och har två gemensamma uteplatser i nära anslutning till parken. Boendet har två våningar. I markplan finns 18 stycken enrumslägenheter, varav 8 är reserverade för växelvård-/korttidsplats.

Lindängelund

Lindängelund är ett boende i en huslänga i markplan. På boendet finns tio lägenheter för teckenspråkiga döva och dövblinda, där personer över 65 år från hela Sverige har möjlighet att ansöka om boendeplats. Detta fungerar som ett vanligt vårdboende för äldre, förutom att undersköterskor och sjuksköterskor är utbildade i teckenspråk och har kunskap om döva/dövblindas historia, kultur och livsvillkor. Boendet har gemensam trädgård och uteplats. Trädgården och gångbanorna är anpassade för döva och dövblinda.

Pildammsvägen 34

Boendet ligger i centrala Malmö, en kort promenad från Mobilia köpcentrum och Pildammsparken. Vi har en stor trädgård med sittgrupper.

Rosenholm

Rosenholms boende har tre våningsplan, med inglasade loftgångar på varje våning och en härlig trädgård som bjuder in till promenader.

Rönnblomsgatan

Boendet är beläget ett stenkast från Värnhemstorget och har goda parkeringsmöjligheter.

Soltofta

Boendet är består av lägenheter i två plan. Det finns två innergårdar med gräsmatta, planteringar och gångbanor, lämpliga för kaffestunder, promenader och aktiviteter.

Styrkan

Styrkan ligger i lugn gårdsmiljö i centrala Malmö.

Trevnaden

Trevnaden ligger centralt i Malmö, med närhet till Södervärn. Verksamheten är fördelad på fem plan (första plan är en halvtrappa upp) där varje våning har en gemensam balkong. Boendet har även en stor, parkliknande trädgård med promenadslinga, blommor, bärbuskar och grillplats.

Trevnaden är ett ”stjärnmärkt” boende. Stjärnmärkt är en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum, som intygar att medarbetarna fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat. Läs mer på www.stjarnmarkt.se.

Tygelsjögården

Boendet ligger centralt i Tygelsjö med en tillhörande vacker trädgård med lusthus och närhet till grönområde.

Vittlingen

Vittlingen ligger i Limhamn med utsikt över Öresund och småbåtshamnen. Vi har en fin terrass med utsikt över hamnområdet.

Västergård

Västergård ligger på området Gamla Väster i centrala Malmö. Vi har närhet till både grönskande parker, shopping och härliga uteserveringar.