För barn och familj

Barn bygger robot

Foto: Marcus Markusson / Malmö Museer

Program och aktiviteter

Malmö Museer erbjuder många olika program och kreativa aktiviteter för barn på helger och skollov.

Pojke som tittar på ett terrarie.

Foto: Marcus Markusson / Malmö Museer

Akvariet

Upptäck djurens fantastiska sätt att hitta mat, gömma sig eller luras. Möt fiskar, reptiler, spindlar och andra kallblodiga djur öga mot öga. Se Nemo och hans vänner från korallreven, fiskar utan ögon och giftormen med världens längsta huggtänder. Akvariet ligger på Slottsholmen.

Barn på inomhuslekplats.

Foto: Johanna Rylander / Malmö Museer

Båtlekrummet

Båtlekrummet på Teknikens och Sjöfartens hus är ett äventyrshav för alla upp till 10 år! Med skepp från olika tider och vackra föremål ur våra samlingar bjuds barnen in till lek och upplevelser utöver det vanliga. Här finns också en mysig småbarnshörna och en läshörna med böcker om båtar och havet.

Barn inne i en ubåt.

Inne i ubåten U3. Foto: Merja Diaz / Malmö Museer

Fordon och farkoster

På Teknikens och Sjöfartens hus finns många olika bilar, flygplan, båtar och andra farkoster att upptäcka. Klättra upp i den gamla brandbilen eller kryp in i den riktiga ubåten!

Barn som hoppar i en utställning

Foto: Marcus Markusson / Malmö Museer

Idéplaneten

Välkommen till ett experimentarium fyllt av spännande aktiviteter på tema vår planet och vår framtid. Idéplaneten hittar du på Teknikens och Sjöfartens hus.

Barn som snorklar i havet.

Foto: Marcus Markusson / Malmö Museer

Vattenvetarklubben

Vattenvetarklubben är klubben för dig mellan 7-16 år som är nyfiken på vatten och allt som hör det till! Bli medlem och delta i vattenrelaterade aktiviteter i olika miljöer.

Äldre spårvagn utanför Malmöhus slott.

Foto: Johanna Rylander / Malmö Museer

Museilinjen

Åk spårvagn på gammeldags sätt med barn och barnbarn. Upplev hur man tog sig fram i staden förr i tiden. Museilinjen går mellan Malmöhus slott, förbi Teknikens och Sjöfartens hus, genom Slottsparken till Stadsbiblioteket - och tillbaka.
Musielinjen körs sommartid och av Malmö Stads Spårvägar Museiförening.

Senast ändrad: 2019-11-29 14:52