$left
$middle

Våra vatten

Visste du att det simmar hajar och rockor i våra svenska vatten? Vill du veta varför musslan kan kallas ett levande reningsverk? Vilka djur du kan hitta i vatten som är djupt eller grunt? På bottnar som är steniga eller sandiga? I avdelningen Våra vatten får du chansen att upptäcka djur och naturmiljöer som vi kan hitta här i Sverige.

Foto: Jenny Eliasson / Malmö museum.

Här finns allt du behöver veta om grodors förvandling, vilka djur du kan hitta när du badar på Ribban och ålens väg till Sargassohavet. Du får se akvarier som visar hur det kan se ut både i havet, i sjöar och i rinnande vattendrag.

Lär dig om hur miljöproblem som övergödning, försurning och förändringar av vattendrag påverkar den biologiska mångfalden i Sverige.

Här får du också chansen att sticka in huvudet till ålarna, att stå öga mot öga med våra jättestora torskar och uppleva den småfläckiga rödhajen på nära håll!

Följ Akvariet på Instagram! Under #veckanslillavän postar vi bilder och filmer på djuren som bor på Akvariet. Konto: Malmö museum (@malmomuseer)

Akvariet hittar du på Slottsholmen. Gå genom museibutiken rakt fram och ner en halvtrappa. Hiss finns.

sv