$left
$middle

Unika och hotade miljöer

Allt liv i naturen är viktigt och värdefullt. Flera av djuren i Akvariet är extra speciella för deras naturliga hem håller på att förstöras. Vad kan vi göra för att bevara djuren och miljön de lever i? Kom hit så får du veta mer om korallrev, regnskogar och mycket annat!

Foto: Jenny Eliasson / Malmö museum.

I vår egen regnskog flyger fåglar i taket och har du tur får du syn på några av våra basilisködlor och sköldpaddor som lever här. I mangroveträsket simmar sprutfiskar som kan prickskjuta insekter som flyger ovanför vattenytan. Här finns också slamkryparen – en fisk som lever på land!

Vad kan grodor lära oss om tillståndet i världen? Och hur kommer det sig att vissa arter bara lever på små begränsade platser på jorden? Lär dig om klimatförändringarnas konsekvenser, utrotningshotade arter, olaglig handel med djur, regnskogsskövling och vad som händer när djursmuggling upptäcks.

Här får du också se och lära dig om så kallade invasiva arter. Det är arter som flyttats till nya platser av människan och sedan ställt till stora problem på sin nya plats.

Följ Akvariet på Instagram! Under #veckanslillavän postar vi bilder och filmer på djuren som bor på Akvariet. Konto: Malmö museum (@malmomuseer)

Akvariet hittar du på Slottsholmen. Gå genom museibutiken rakt fram och ner en halvtrappa. Hiss finns.

sv