Viktig information gällande din anställning
Lön
För anställda inom Malmö stad brukar lönen betalas ut den 27 i varje månad. Är den 27 på en helgdag betalas den ut den närmaste vardagen innan helgen.
Lönen betalas ut en månad i efterhand. Exempel: Du börjar din anställning 5 mars. Din första löneutbetalning blir den 27 april. Då betalas lön ut för 5:e till 31:e mars. Din första hela löneutbetalning blir 27:e maj
Din lön betalas ut via Nordea. Du som är ny medarbetare i Malmö stad måste registrera ett konto där din lön ska sättas in. Detta gäller även dig som är anställd sedan tidigare och önskar ändra konto som din lön ska sättas in på.
Anmäl konto hos Nordea
Du registrerar enklast ditt konto elektroniskt. Klicka på alternativen nedanför. När du registrerar ditt konto behöver du ange Malmö stads arbetsgivarnummer hos Nordea, som är 650417.
Anmäla konto utan BankID
- Gå in på "Anmäl konto" på Nordea.se
- Klicka på ”Anmäl ditt konto”.
- Bocka i rutan som är vid ”Jag saknar Mobilt BankID alternativt BankID på kort eller använder löntagarnummer”.
- Klicka på ”Fortsätt”.
- Fyll i dina uppgifter i formuläret som kommer upp.
- Spara och skriv ut formuläret.
- Skicka in formuläret till Nordea på denna adress:
Nordea
Löneservice
P1306
105 71 Stockholm
Du kan också lämna in formuläret på ett Nordeakontor. Där kan du på samma gång också få hjälp att anmäla ditt kontonummer.
Anmäla konto med BankID
- Gå in på "Anmäl konto" på Nordea.se
- Klicka på ”Anmäl ditt konto”.
- Klicka på ”Fortsätt”.
- Logga in via BankID och fyll i dina uppgifter.
Vad händer om jag inte anmäler ett konto?
Du som inte anmält ditt konto får arvode utbetald via avier:
- En avi kan max vara på 15 000 kronor. Därför kan man få flera avier för utbetalning av ett arvode.
- Avierna kan lösas in på 7-Eleven, Pressbyrån och Nordeas bankkontor mot en kostnad.
Fungerar det inte att anmäla ditt konto?
Kontakta Nordeas kundtjänst för privatpersoner på telefonnummer 0771-22 44 88.
Har du skyddad identitet?
Om du har skyddad identitet ska du fylla i en särskild blankett. Det gör du på ett Nordeakontor.
Så här anger du kontonummer
Kontonummer där du vill ha din lön insatt ska anges så här: de 4 första siffrorna som clearingnummer, därefter bindestreck, sedan resten av siffrorna i kontonumret. Du ska inte ha några mellanslag någonstans.
Exempel: 1234-123456789
Kontot behöver inte vara hos Nordea, utan kan finnas i vilken annan svensk bank som helst. Är du redan kund hos Nordea behöver du enbart kontrollera att arbetsgivarnumret och det kontonummer som står angivet stämmer.
Swedbank har 4 eller 5 siffror som clearingnummer. Den som anmäler konto i Swedbank och har fem siffror i clearingnumret skriver den femte siffran direkt efter bindestrecket, följt av resten av kontonumret.
Danske Bank A/S, Sverige Filial, med clearingnummer 1200–1399 eller 2400–2499, räknas som en svensk bank.
Lönespecifikation i Kivra
Du som har Kivra som digital brevlåda kommer att få din lönespecifikation även där. Du som inte har Kivra kommer att få hem din lönespecifikation i ett brev. Du kan som tidigare alltid se din lönespecifikation i HRutan.
Undantag: Du som har Nordea, Sparbankerna eller Swedbank som bank och vill ha din lönespecifikation digitalt, måste anmäla detta till din bank. Dessa banker skickar inte ut automatiskt via Kivra.
Beställ e-lönebesked via din bank
Swedbank och Sparbankerna
Du som är ansluten till internetbanken i Swedbank kan se ditt e-lönebesked på din egen banksida när du har loggat in via Swedbank.
Nordea
Du som är ansluten till internetbanken Privat i Nordea kan se ditt e-lönebesked på din egen banksida när du har loggat in på Nordea.
Anställningsavtal
När din anställning börjar får du ett anställningsavtal. Avtalet ska undertecknas av både dig och arbetsgivaren. Din arbetsgivare är Arbetsmarknadsavdelningen, alltså inte den arbetsplats där du arbetar.
Du skriver under två exemplar, ett exemplar behåller du och arbetsgivarfunktionen behåller det andra. Om du redan är eller vill gå med i en A-kassa, behöver de också en kopia.
När anställningen är slut
Om du får ett annat arbete, eller av någon annan anledning vill avsluta din anställning, gäller 14 dagars uppsägningstid. Det innebär att du arbetar 14 dagar till innan du slutar.
En god arbetsmiljö
Som anställd har du del i ansvaret för att det ska bli en trivsam stämning under arbetsdagen och att samarbetet fungerar bra. Tänk gärna igenom vad du kan bidra med. Malmö stad är en drog- och alkoholfri arbetsplats.
Arbetskläder och redskap
Om speciella kläder och/eller skor krävs för att utföra arbetet, ska du få detta av din arbetsplats. Dessa ska lämnas tillbaka innan du avslutar din anställning. Det är mycket viktigt att du inte använder arbetskläder och arbetsredskap på din fritid.
För dig som använder dator, mobiltelefon, tjänstecykel eller tjänstebil i arbetet är det viktigt att du känner till att det finns regler kring hur du ska använda detta.
Försäkringar
Om du skadar dig i arbetet ska du säga till din handledare samt kontakta Arbetsgivarfunktionen som skall upprätta en Arbetsskadeanmälan
Du omfattas av
- arbetsskadeförsäkring genom Försäkringskassan
- tjänstegrupplivförsäkring genom KPA Livförsäkringar
- avtalsgruppsjukförsäkring och trygghetsförsäkring vid arbetsskada genom AFA Försäkring.
A-kassa och fackförening
Det finns många olika typer av arbetsmarknadsanställningar. Vissa ger rätt till a-kassa, vissa gör inte det. Gå gärna med i en a-kassa om du inte redan är medlem, du gör det enklast på nätet.
Om du också vill gå med i en fackförening, måste du göra en annan ansökan för det.
Sidan senast uppdaterad: