Djupadals förskola
Djupadals förskola ligger i ett lummigt grönområde med goda kommunikationsmöjligheter. Förskolan har fyra avdelningar: två yngrebarnsavdelningar och två äldrebarnsavdelningar.
Om förskolan
Innemiljön på Djupadals förskola är ljus och öppen. Den stora gården inspirerar till utevistelse och används som en pedagogisk arena. På Djupadals förskola ser vi varje barn som kompetent och arbetar aktivt för att, på olika vis, öka barnens inflytande. Barnens lärmiljöer är ett viktigt redskap i vardagen och vi gör kontinuerligt förändringar i miljöerna utifrån barnens intressen.
Utbildning i förskolan
På Djupadals förskola arbetar vi projekterande och utforskande med utgångspunkt i barnens intressen och funderingar. Det innebär att pedagogerna lyssnar aktivt på barnen och deras idéer så att de känner sig delaktiga.
Förskolan organiserar de pedagogiska aktiviteterna samt lärmiljöerna både inne och ute så att barnen ges tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intressen. På detta sätt får barnen upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka.
En dag på förskolan
Ungefär så här kan en dag hos oss se ut:
06:30 Förskolan öppnar
08:00 Frukost
09:30 Samling/planerad undervisning/utelek
11:15 Lunch
12:00 Vila (till exempel sagoläsning eller avslappning)
12.30-14.00 Fri lek
14:00 Mellanmål
15:00 Utelek
17:30 Förskolan stänger
Introduktion och inskolning
Vi arbetar med vårdnadshavaraktiv inskolning som innebär att du är med ditt barn på förskolan under de första dagarna. Under den tiden är det du som tar hand om ditt barn och hjälper till med exempelvis mat, vila och blöjbyten. Detta gör vi för att både du och ditt barn ska känna trygghet i den nya situationen. Därefter kan barnet börja vara på förskolan utan dig men du behöver finnas tillgänglig under två veckors tid. Tillsammans kommer vi fram till när barnet kan börja vara på förskolan sina ordinarie tider. Individuella anpassningar kan göras. Efter inskolningen erbjuds du ett uppföljningssamtal.
Kommunikation med vårdnadshavare
Vi erbjuder två vårdnadshavarsammankomster per år. Dessa kan exempelvis vara möten kring verksamheten, drop-in eller vernissage då pedagogerna berättar om det pedagogiska innehållet. Pedagogerna värnar om den dagliga kontakten vid hämtning och lämning och skickar ut månadsbrev. Förskolan erbjuder också ett utvecklingssamtal varje år. Fler samtal kan ske vid behov. Utöver det bjuder rektor in till samråd med vårdnadshavare två gånger per år.
Besöka förskolan
Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor går det bra att kontakta biträdande rektor eller förste förskolläraren. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.
Viktiga datum
Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:
- 13 september 2024
- 22 november 2024
Våra avdelningar
Körsbäret: 0701-49 47 74
Lingonet: 0708-69 43 32
Jordgubben: 0701-49 47 73
Rönnbäret: 0708-69 43 34
Utbildningsområde D
Kontakta oss
Djupadals förskola
- Besöksadress:
- Vegeholmsgatan 42
Maja Svensson
- Titel:
- Rektor bitr förskola
- E-post:
- maja.svensson@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0733-058724
Lena Klapp
- Titel:
- Rektor
- E-post:
- lena.klapp@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0704-343004
Caroline Galvén
- Titel:
- Förste förskollärare
- E-post:
- caroline.galven@malmo.se
- Mobiltelefon:
- +46 700035549
Sidan senast uppdaterad: