Höja förskola
Höja förskola ligger mellan Vita och Gula Höja. Här finns en stor lummig gård med möjligheter till utforskande lek. Höja förskola har fem åldersindelade avdelningar, där de äldsta barnen går i ett eget annex.
Om förskolan
Lärmiljöerna ute består av olika områden och där finns bland annat en läsbod, en ateljé, balansbana och en station för att utforska vatten. Lärmiljöerna inomhus är ljusa och luftiga. De är utformade för att locka till spännande möten både i små och större grupper.
Utbildning i förskolan
Prioriterade utvecklingsområden på Höja förskola är digitalt meningsskapande i förskolan samt språkutvecklande lek. Barnen får upplevelser som stimulerar fantasin, kreativitet och förmåga att leka.
Hos oss sker lärandet utifrån barnens idéer och intressen. Vi tycker att det är viktigt att ge barnen tid att utvecklas i sin egen takt och utveckla sin självständighet. Barnen uppmuntras till att dela med sig av sina kunskaper till varandra och ha roligt tillsammans.
Våra pedagoger lägger stor vikt vid att bekräfta alla barn och ge dem de förutsättningar som behövs för deras utveckling och lärande.
En dag på förskolan
Förskolan öppnar klockan 06.15, då samlas barnen på en avdelning där de erbjuds en lugn start på dagen. Klockan 8.00 serveras det frukost på respektive avdelning och därefter delas barnen upp i mindre grupper. Varje grupp har olika aktiviteter framför sig, det kan till exempel vara naturkunskap såsom studerande av insekter ute på gården, skapande i ateljén eller att barnen får skapa sina egna digitala berättelser.
Lunch serveras klockan 11.15 därefter sover de yngsta barnen och de äldre barnen har sagoläsning. Efter vilan och sagoläsning går de flesta barnen ut. Förskolan strävar efter att alla barnen ska vara ute minst en gång per dag. Mellanmål serveras klockan 14.15 därefter erbjuds barnen olika aktiviteter. Förskolan stänger 17.30.
Maten på förskolan lagas från grunden och är i möjligaste mån ekologisk. Det serveras tre vegetariska rätter varje vecka samt frukost och mellanmål.
Introduktion och inskolning
Hos oss jobbar vi med föräldraaktiv inskolning. Under den tiden är det du som tar hand om ditt barn och hjälper hen med exempelvis mat, vila och blöjbyte. Detta gör vi för att barnet och dess föräldrar ska känna trygghet och förtroende för den nya situationen. Efter tre till fyra dagar är barnet utan dig på förskolan men du finns tillgänglig om barnet behöver dig. Tillsammans kommer vi fram till när det är lämpligt för barnet att börja vara på förskolan sina ordinarie tider.
Kommunikation med vårdnadshavare
Den dagliga kommunikationen sker muntligen mellan vårdnadshavare och pedagoger.
Genom informationsbrev och dokumentation på avdelningen kan vårdnadshavarna ta del av den pedagogiska utbildningen.
Varje år erbjuds två vårdnadshavarmöten där det informeras mer om utbildningen och dess innehåll, utöver det erbjuds även ett lärande samtal per år. Skulle ni känna att det finns behov för fler samtal är det bara att säga till.
Besöka förskolan
Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor så tveka inte att ta kontakt med oss, uppgifterna hittar ni längre ner på sidan.
Viktiga datum
Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:
- 22 mars 2024
- 3 maj 2024
- 22 augusti 2024
- 23 augusti 2024
Våra avdelningar
Giraffen 0701-45 57 37
Elefanten 0721-90 05 42
Zebran 0701-45 57 40
Tigern 0701-46 74 58
Krokodilen 0701-45 57 97
Utbildningsområde A
Kontakta oss
Höja förskola
- Besöksadress:
- Karolingatan 3
Åsa Adamsson
- Titel:
- Rektor bitr förskola
- E-post:
- asa.adamsson@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0733-605262
Dimitra Theodoridis
- Titel:
- Rektor
- E-post:
- dimitra.theodoridis@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0702-014232
Therése Jendestig
- Titel:
- Förste förskollärare
- E-post:
- therese.jendestig@malmo.se
- Mobiltelefon:
- +467 23551824
Sidan senast uppdaterad: