Segevångs förskola

Välkommen till Segevångs förskola

På Segevångs förskola får barnen möjlighet att utmanas till lärande och utveckling utifrån sina egna behov, intressen och erfarenheter.

Förskolan har ett tillagningskök med en anställd kock, bibliotek och en egen gård med plats för lek. På vår förskola möts barn och personal från olika kulturer och det talas flera olika språk bland både barn och personal.

Våra avdelningar

På förskolan finns fyra avdelningar: Gullvivan, Prästkragen, Vitsippan och Vallmon. Avdelningarnas namn speglas också i vår utbildning där naturvetenskap är en stor del tillsammans med de andra delarna av vår Läroplan för förskolan

Vi erbjuder barnen undervisningssituationer både inne och i vår utemiljö och varje dag tas material som ofta förknippas med innelek ut för att skapa fler möjligheter för utveckling och lärande. Vår gård inbjuder till en mängd lekar och aktiviteter. Tillsammans kan vi också utforska våra sinnen bland träd, buskar och det vi odlar i våra rabatter och pallkragar. Här finns också tillgång till cyklar, gungor, klätterställning och sandlådor.

Instagram

Följ oss på Instagram.

Viktiga datum

Förskolan är stängd för verksamhetsutveckling:

  • 29/8
  • 25/11

Vid behov kan barnomsorg lösas på en annan förskola. Anmäl detta senast 14 dagar i förväg. 

Kontakta oss

Gullvivan: 0709-90 88 16
Prästkragen: 0709-35 14 21
Vitsippan: 0709-90 88 27
Vallmon: 0734-33 57 84
Köket: 0733-03 64 09

Utbildningsområde B

Utbildningsområde B

Text

sv