$left
$middle

Snödroppens förskola

Snödroppens förskola är en liten förskola som ligger på bottenvåningen i ett bostadshus på Holma. Förskolan har en gemensam avdelning med 3-5 åringar. Under dagen fördelar sig barnen och pedagogerna i mindre grupper. På gården finns goda möjligheter till utforskande vi går ofta till Kroksbäcksparken som ligger alldeles intill.

Om förskolan

Förskolan har väl genomtänkta pedagogiska miljöer som är tydliga för barnen. Vi utgår från fyra olika basmiljöer: Ateljé, rollek, bygg och konstruktion samt språk. Miljöerna utformas utifrån barnens intresse och behov av utmaningar. Snödroppens förskola har ett nära samarbete med närliggande Hyacintens förskola som vi bland annat öppnar och stänger tillsammans med. På Hyacintens förskola går barn i åldern 1-4 år, därefter flyttar de över till Snödroppens förskola.

Utbildning i förskolan

Vi har ett projekterande arbetssätt med utgångspunkt i barnens intressen och funderingar. Det innebär att vi lyssnar in det barnen ger uttryck för och använder detta för att organisera och planera olika projekt. På avdelningarna levandegör vi projekten i miljöerna för att alla barn ska få möjlighet att delta på sina egna villkor, när de själva vill. Genom att vara nyfikna på det som barnen utforskar, kan pedagogerna stötta och utmana barnen. Det pedagogerna fångar upp i det spontana ligger till grund för att kunna erbjuda en planerad undervisning.

En dag på förskolan

Förskolan öppnar alltid på Hyacintens förskola. Klockan 7.30 går barn och pedagoger tillsammans till Snödroppens förskola där en varierad och näringsrik frukost serveras fram till 8.30. När barnen ätit frukost väljer de vilken aktivitet de vill göra eller vilken miljö de vill vara i. När alla har kommit för dagen delar vi upp oss i olika projektgrupper. Vi arbetar både inomhus och utomhus. Någon gång under förmiddagen äter vi frukt tillsammans.

Klockan 11.30 serveras lunch och efter lunchen erbjuds lugna aktiviteter. Vid 14.00 äter vi mellanmål. De allra flesta dagar erbjuds barnen utevistelse även på eftermiddagen. Klockan 16.00 går vi över till Hyacintens förskola. Vi slår ihop alla avdelningar och antingen stänger vi inomhus eller är utomhus.

Introduktion och inskolning

Vi förespråkar en föräldraaktiv inskolning, vilket innebär att du är på förskolan tillsammans med ditt barn tills vi upplever att barnet är redo för att möta oss utan att du är med. Vi ser och lär av dig som känner barnet bäst, och tillsammans skapar vi en trygg plats där barnet kan utvecklas tillsammans med oss och andra barn. Introduktionens längd anpassas utifrån varje barns specifika behov och kan se olika ut beroende på barnets ålder och behov samt tidigare erfarenhet av gruppsamvaro. Du kommer överens om tider med ansvarig pedagog.

Kommunikation med vårdnadshavare

Vi värnar om en öppen och nära kontakt med alla vårdnadshavare. Den dagliga kontakten vid hämtning och lämning är en viktig del i vårt arbete. Vi erbjuder också möten, drop-in och utvecklingssamtal flera gånger per år. Utöver det har vi ett samverkansråd där representanter från varje avdelning får möjlighet till delaktighet kring det som är aktuellt på förskolan just nu. Samverkansrådet träffas 1-2 gånger per termin tillsammans med ledning och pedagoger från förskolan.

Besöka förskolan

Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor kan du ta kontakt med biträdande rektor Karin Sarvik. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Viktiga datum

Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:

Vårterminen 2024:

  • 1 februari
  • 11 april

Kontakta oss

Lejonet: 0723-85 11 86
Björnen: 0723-85 11 88

Utbildningsområde D

Utbildningsområde D

Kontakta oss

Snödroppens förskola

Besöksadress:
Snödroppsgatan 16

Caisa Olofsson

Titel:
Rektor
Mobiltelefon:
0766-260301

Karin Sarvik

Titel:
Rektor bitr förskola
Mobiltelefon:
+46 733461937

Tina Sandquist

Titel:
Förste förskollärare
Mobiltelefon:
+46 708357188
sv