Stadionparkens förskola
Stadionparkens förskola är vackert belägen i Stadionområdet, nära fin natur och Malmös parker. Förskolan är uppdelad på fyra avdelningar med två avdelningar för de yngre barnen och två avdelningar för de äldre barnen.
Om förskolan
Hos oss prioriteras barnens utevistelse och förutom förskolans egen gård finns även möjligheter till utforskande av närmiljön, temalekplatser och parker. Med våra eldrivna lådcyklar tar vi oss lätt ut i samhället där barnen får ta del av stadens kulturutbud, besöka havet och göra studiebesök.
Vi organiserar så att barnen ges rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse.
Vi har ett nära samarbete med Lorensborgs förskola som ingår i vårt rektorsområde.
Utbildning i förskolan
Utbildningen utgår ifrån barnens lekfullhet, nyfikenhet och kreativitet. Barnen är delaktiga och har inflytande. Vi arbetar projektinriktat och fokuserar på olika utvecklingsområden utifrån läroplanen samt barnens intressen och behov. För att ge barnen en bra utbildning väljer vi metoder som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, bland annat med fokus på språk, mångfald, värdegrund och lärande miljöer.
Inom rektorsområdet arbetar vi gemensamt med att: ”Språka, skapa och kommunicera utifrån demokratiska principer”. Vi arbetar aktivt med barns olika språk och deras individuella språkutveckling. Med språkutveckling menar vi inte bara det talade språket, utan även det icke verbala språket såsom rita, måla, sjunga, dansa och konstruera. Vi arbetar språkutvecklande med utgångspunkt i Skolverkets Läslyftsmoduler.
Vi värderar uteverksamhet högt och den finns med och utvecklas ständigt som ett pedagogiskt redskap. Här undersöker vi, upplever, lär och respekterar det som finns i vår närhet. Utevistelsen ger förutom bra förutsättningar för en god hälsa möjlighet till utforskande och lärande.
En dag på förskolan
Förskolan öppnar 06.15. En frukostbuffé serveras klockan 7.30–8.30 för de barn som kommer tidigt. Efter frukosten har vi undervisningsaktiviteter både inne och ute. Klockan 9.00 delar barn och pedagoger in sig i sina projektgrupper och tillsammans utgår vi från barnens intresse och nyfikenhet när vi arbetar i våra projekt. Barnens utbildning sker både inomhus och utomhus varje dag. På förmiddagen erbjuds frukt eller smörgås.
Vid 11.15 serveras lunch som tillagas av förskolans egen kock. Efter lunchen sover de yngsta barnen och de äldre barnen får en uppevila med sagostund, lugn musik, nedvarvning eller liknade lugna aktiviteter.
Klockan 14.15 är det dags för mellanmål och därefter erbjuds ute- eller innevistelse med olika aktiviteter.
Ungefär vid 16.00 slår vi samman grupperna och avslutar dagen tillsammans. Förskolan stänger klockan 17.30.
Introduktion och inskolning
Hos oss jobbar vi med föräldraaktiv inskolning. Det innebär att du är med ditt barn i verksamheten mellan 9–14 den första dagen och sedan 9–15 under två till tre dagar. Under den tiden är det du som tar hand om ditt barn och hjälper till med exempelvis mat, vila och blöjbyten. Detta gör vi för att både ditt barn och du ska känna trygghet i den nya situationen. Efter tre till fyra dagar är barnet utan dig på förskolan men du finns tillgänglig om barnet behöver dig. Tillsammans kommer vi fram till när det är lämpligt för barnet att börja vara på förskolan sina ordinarie tider.
Det är viktigt att du som förälder känner dig redo och trygg med att lämna ditt barn. Självklart samarbetar vi för att introduktionen ska bli så bra som möjligt. Vi är lyhörda för önskemål.
Kommunikation med vårdnadshavare
Samverkan och dialog är viktigt för att vi tillsammans ska skapa goda förutsättningar för ditt barn. Vi värdesätter den dagliga kommunikationen med er vårdnadshavare. Du ska alltid känna att du kan prata med ansvarig lärare om ditt barns vardag på förskolan eller om andra saker du undrar över.
Informationsbrev och dokumentationer sker via en app som heter ”Tempus Hemma”. Här kommer ni kunna följa barnets utveckling.
Varje vår har vi utvecklingssamtal så att du kan få inblick i ditt barns lärande. Vi erbjuder även inskolningssamtal och uppföljningssamtal. Om du har behov av ytterligare möten så bokar vi in det. Vi erbjuder ett föräldramöte varje läsår, oftast på hösten, där pedagogerna informerar om det pedagogiska innehållet.
Cirka en gång per termin har vi forum för samråd där vi samverkar kring utbildningsfrågor. Utöver det skickar vi ut aktuell information via Tempus hemma.
Under läsåret erbjuds andra sorters möten/träffar för vårdnadshavare för att skapa olika forum för samråd. Det kan exempelvis vara vernissage, öppet hus eller drop-in.
Besöka förskolan
Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor kan du ta kontakt med biträdande rektor Ing-Marie Gullstrand. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.
Viktiga datum
Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar 2025:
- 17 mars 2025
- 16 maj 2025
Våra avdelningar
Tigerögat: 0768-78 99 39
Falkögat: 0709-38 56 69
Oxögat: 0768-78 99 36
Kattögat: 0733-00 25 54
Utbildningsområde D
Kontakta oss
Stadionparkens förskola
- Postadress:
- Malmö stad Stadionparkens förskola 205 80 Malmö
- Besöksadress:
- Annebergsgatan 1a
Ing-Marie Gullstrand
- Titel:
- Rektor bitr förskola
- E-post:
- ing-marie.gullstrand@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0723-509843
Aida Gaco
- Titel:
- Rektor
- E-post:
- aida.gaco@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0708-252273
Annika Ljungqvist
- Titel:
- Förste förskollärare
- E-post:
- annika.ljungqvist@malmo.se
- Mobiltelefon:
- +46 701431085
Sidan senast uppdaterad: