Publicerad 20 maj 2019

20 maj 2019

Lyssna

Skriv ut

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Småhustomter

Malmö stad administrerar och tillhandahåller småhustomter för dig som önskar bygga ditt eget hus. För att få köpa en tomt behöver du registrera dig i Malmö stads tomtkö och betala köavgift. Därefter kan du skicka in intresseanmälan för de tomter du kan tänka dig att köpa.

Ring 040-34 17 49 om du har frågor eller vill veta mer gällande kön för småhustomter.

Grön=Ledig, Gul=Reserverad, Grå=Kommande tomtområde

Regler för tomtkön

Köavgiften

Faktura på avgiften skickas automatiskt ut vid anmälan och därefter årligen. Betalar du inte avgiften i tid får du varken betalningsanmärkning eller inkassokrav – men du förlorar din plats i kön. Du är skyldig att själv se till att köavgiften betalas i tid. Efter du betalt köavgiften kan den inte återbetalas till dig.

Köpoäng

Samma datum som du betalat köavgiften aktiveras din anmälan och då beräknas även dina köpoäng. Varje dag i kön ger ett poäng och antalet köpoäng används som grund vid tomtfördelningen. Efter att du har köpt en tomt av kommunen nollställs dina köpoäng.

Köplats

Du får en köplats så fort du anmält dig som sökande och betalat köavgiften, men du ser din köplats först när du gjort en intresseanmälan på en tomt. Din plats i tomtkön är personlig och kan inte överlåtas till någon annan, men du får ha medsökanden.

Medsökanden

Varje sökande får ha en medsökande, men observera att medsökande inte har några egna köpoäng. För att medsökanden ska få egna köpoäng måste hen själv registrera sig som sökande och betala köavgift. Medsökande får endast överta sökandes köpoäng vid sökandens dödsfall.

Efter du har skickat in intresseanmälan

Efter att du har skickat in en intresseanmälan på en tomt avgör dina önskemål och köpoäng om du får köpa en viss tomt eller inte. Om du har stått längst i kön av de som har anmält intresse för tomten får du erbjudande om att köpa den.

Du har tre arbetsdagar på dig att tacka ja till tomten.

Tomtregler

Följande regler gäller för samtliga tomter: