Bostadsrådgivning

Bostadsrådgivningen ger dig information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Bostadsrådgivningen erbjuder stöd både enskilt och i grupp, men är ingen bostadsförmedling och ger inte juridisk rådgivning. Att besöka Bostadsrådgivningen är kostnadsfritt.

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Vår öppna mottagning på tisdagar och vår sökverkstad på torsdagar är för närvarande inställda. Detsamma gäller våra bokurser, men du får gärna ta del av vårt digitala material.

Det går bra att kontakta oss på telefon eller e-post för rådgivning. Gå in här på hemsidan för uppdatering.

Vi finns tillgängliga på nedanstående sätt:

Hur?

  • Kontakta oss på telefonnummer 040-34 93 38 eller mejla bostadsradgivning.asf@malmo.se
  • Finns behov av ett bokat besök går det bra att ringa.

När?

  • Bostadsrådgivningen har telefontid måndag-torsdag kl. 09.00-11.30.
  • Övriga tider: Kontakta oss på telefonnummer 040–34 93 38 och lämna röstmeddelande med namn och telefonnummer så ringer vi upp dig. Du kan även mejla oss dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.

Ring eller mejla oss gärna! Titta också gärna på vårt digitala material längre ner på denna sida.

Kontakta Bostadsrådgivningen

Telefon: 040-34 93 38
Telefontider: Måndag–torsdag klockan 09.00–11.30.
E-post: bostadsradgivning.asf@malmo.se
Adress: Fänriksgatan 1

När du besöker Bostadsrådgivningen rekommenderar vi att du tar med dig relevanta uppgifter, så som uppgifter om din inkomst samt inloggningsuppgifter till bostadsförmedlingar och hyresvärdar.

Boguiden – full koll på regler och skyldigheter när du bor i hyresrätt

Boguiden är en kort utbildning på webben för dig som aktivt söker din första lägenhet eller som precis har flyttat in. Här får du svar på en mängd olika praktiska frågor kring inflyttning, boende och utflyttning. Utbildningen är framtagen av Malmö stad tillsammans med fem av Malmös största hyresvärdar.

Observera att Boplats Syd har ändrat i sina regler sedan Boguiden skapades. Aktuella intyg på inkomst behöver vara uppladdade för att bli bjuden till visning.

Bokurser

Bokurserna rör olika ämnen inom bostadsfrågor, så som bostadssökande, hyresgästens rättigheter och skyldigheter samt vad man ska tänka på när man bor i en hyresrätt.

OBS! För närvarande finns inga bokurser inplanerade. Du får däremot gärna ta del av vårt digitala material.

Vanliga frågor och svar