$left
$middle

Bostadsrådgivning

Bostadsrådgivningen ger dig information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Bostadsrådgivningen erbjuder stöd både enskilt och i grupp, men är ingen bostadsförmedling och ger inte juridisk rådgivning. Att besöka Bostadsrådgivningen är kostnadsfritt.

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Just nu erbjuder vi endast öppen mottagning via telefon.

Telefon: 040-34 93 38

Tid: Helgfria tisdagar klockan 9.00–11.30 och klockan 13.00–15.30.

Kontakta Bostadsrådgivningen

Telefon: 040-34 93 38
Telefontider: Måndag klockan 9.00–10.00, torsdag 13.00–14.00
E-post: bostadsradgivning.asf@malmo.se
Adress: Fänriksgatan 1

När du besöker Bostadsrådgivningen rekommenderar vi att du tar med dig relevanta uppgifter, så som uppgifter om din inkomst samt inloggningsuppgifter till bostadsförmedlingar och hyresvärdar.

Boguiden – full koll på regler och skyldigheter när du bor i hyresrätt

Boguiden är en kort utbildning på webben för dig som aktivt söker din första lägenhet eller som precis har flyttat in. Här får du svar på en mängd olika praktiska frågor kring inflyttning, boende och utflyttning. Utbildningen är framtagen av Malmö stad tillsammans med fem av Malmös största hyresvärdar.

Observera att Boplats Syd har ändrat i sina regler sedan Boguiden skapades. Aktuella intyg på inkomst behöver vara uppladdade för att bli bjuden till visning.

Bokurser

Bokurserna rör olika ämnen inom bostadsfrågor, så som bostadssökande, hyresgästens rättigheter och skyldigheter samt vad man ska tänka på när man bor i en hyresrätt.

Vanliga frågor och svar