$left
$middle

Under 2021-2022 bygger vi om webbsidorna om Malmös historia. Vi ser över texterna och alla artiklar kommer att illustreras med nya och många fler bilder. Det innebär tyvärr att det stundtals kan vara bilder, länkar och karthänvisningar som inte fungerar som de ska. Vi hoppas att ni kan ha överseende med det och att ni kommer att uppskatta våra nya förbättrade sidor om Malmös historia.

Slottsträdgården

Foto Jenny Leyman

  • 1998
  • Malmöhusvägen 8

Slottsträdgården, Malmös första trädgård som anlades specifikt för att allmänheten skulle komma och odla, breder ut sig nedanför vallarna till slottet Malmöhus.

Det här är en populär plats för många Malmöbor; en plats för inspiration och rekreation. Här finns odlingar av många slag: frukt- och grönsaksland, köksträdgård, örtagård, perenner och en rosenträdgård. Här finns tematrädgårdar som Insektsträdgården, Linnéträdgården och den japanska trädgården.

Slottsträdgården sköts av trädgårdsmästaren Linnèa Dickson. Det är ett välbesökt utflyktsmål hela året och under speciella händelser som Malmö Garden Show eller olika skördefester fylls hela Slottsträdgården med människor. Mitt i grönskan ligger även Slottsträdgårdens kafé.