Publicerad 10 mars 2020

10 mars 2020

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Malmöinitiativet

Malmöinitiativet är en plattform där alla Malmöbor kan komma med förslag och synpunkter kring arbetsområden som kommunen ansvarar för. Här kan alla som vill diskutera, komma med förslag eller bara följa debatten. På Malmöinitiativet kan du också stödja andras initiativ och visa att det finns fler som tycker likadant i en särskild fråga. Även du som är förtroendevald kan vara en del av Malmöinitiativet.

Hur du lämnar in ett förslag

På Malmöinitiativet kan du skapa ett förslag online i stället för att samla namnunderskrifter i pappersform. Det gör att ditt förslag snabbt kan nå ut till många och det blir enklare för dig att samla fler namnunderskrifter som stödjer ditt förslag.

Du skapar förslaget genom att klicka på knappen "Registrera förslag" på plattformen och fylla i ett webbformulär. I formuläret kan du fylla i bakgrundinformation, lägga upp länkar till andra webbplatser och ange hur länge förslaget ska ligga uppe för röstning.

När du skickat in det ifyllda formuläret publiceras förslaget på plattformens förstasida tillsammans med listan över andra förslag. Andra kan nu rösta på ditt förslag, lägga till kommentarer och diskutera samt dela förslaget på andra plattformar och sociala medier.

Om minst 100 personer skriver under ett förslag före slutdatumet så skickas det vidare till berörd nämnd som ett informationsärende. När nämnden har behandlat ärendet publiceras svaret på Malmöinitiativet.

Vad bör förslagen handla om?

Det är bra om förslaget berör en fråga eller ett ansvarsområde som behandlas i någon av kommunens nämnder, till exempel Stadsbyggnadsnämnden.

Malmö stads nämnder

Hur du stödjer ett förslag

På Malmöinitiativet kan du stödja ett förslag genom att lägga till ditt namn och din adress på initiativets namninsamling. Varje förslag har en text som beskriver förslaget, och ibland finns det också lite bakgrundsinformation som hjälper dig att bestämma om du vill skriva under.

Om du väljer att stödja ett förslag kommer ditt namn eller ditt alias att visas. Du måste uppge din adress men den informationen används bara för att få fram i vilket område du bor. Du kan också se vilka andra som har skrivit på namnlistan – bara namn, inte adress – eller diskutera förslaget på Malmöinitiativets Facebook-sida.

Tänk på att du måste bekräfta ditt namn via mailet du får efter att du skickat in dina uppgifter för att din underskrift ska bli giltig.

Att kommentera ett förslag

Alla kommentarer som skickas in modereras innan publicering.
Om du vill lämna en kommentar till förslaget tänk på att:

  • Visa respekt
  • ha ett vårdat språk
  • håll en god ton

Kommentarer som bryter mot ovanstående kommer att ändras eller tas bort.